Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
27.12.2014 13:37

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı’nda mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Ergün, Köprübaşı’na müjdeler olup olmadığının sorulması üzerine, ilçeye kazandırılması planlanan projeleri anlattı. Başkan Ergün 2015 yılında Köprübaşı’nda 55 kilometrelik asfalt çalışmasının yapılacağını da sözlerine ekledi.

Her hafta ilçe ziyaretleri gerçekleştirerek, ilçelerin sorunlarını yerinde gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprübaşı ziyaretinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Ergün’e MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Daire Başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve Köprübaşı Koordinatörü Ali Ertem de eşlik etti. Mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Başkan Ergün, muhtarların Köprübaşı’na müjdeler olup olmadığını sorması üzerine, “Bugün Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ile görüşmeler yaptık. Kendisinden ana arter, derenin ıslahı ve meydanı istedim. Allah nasip ederse herhangi bir sıkıntı yok. Onun altına otopark yapılabiliyorsa otopark ve üzerine de peyzaj düzenlemesi planlanıyor. Ama imza atmadan bir şey bitti diyemem. Bunun dışında Çilek Pazarı’nın olduğu yere de Köprübaşı’nın oto terminalini yapmaya karar verdik. Ancak orada da 80 kişiye yakın şahıs hissesi varmış. O hisselerin kamulaştırılması gerekiyor. Kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından oraya Köprübaşı’na modern bir oto terminal kazandıracağız” diye konuştu.

Ön mutabakat sağladık

Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’nün birlikteliğiyle hayata geçirilebilecek bir projenin olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Mevcut Köprübaşı Belediyesi’nin yanındaki yükseköğretim yurdunun olduğu yerin karşılığında Rektörlüğe tahsis edilen 20 dönümlük bir arazi var. Orada yeni bir yüksek okul yapmak şartıyla yükseköğrenim yurdunun olduğu alanın bize bırakılması noktasında ön mutabakat sağladık. Bunu hayata geçirebilirsek öğrencilerin öğrenimlerini görebileceği üniversite binasını Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah biz yaparız. Bu belediyenin bize vereceği mevcut alana da çocuklarımızın, gençlerimizin ve bayanların yararlanabileceği MABEM ve MASMEK kurslarını kazandırmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra Köprübaşı’nın içinden geçen kanalın etrafının da vatandaşların kullanabileceği sosyal alana çevirmeyi planlıyoruz” dedi.

55 kilometre asfalt yapılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, muhtarların asfalt ile ilgili taleplerini dile getirmesi üzerine ise, “2015 yılında köprübaşında 55 kilometre yolun asfaltı yapılacak. Hepsinin parasal değeri yaklaşık 2 milyon TL. Stabilize asfalt çalışmaları asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte başlayıp yaz sonunda bitmiş olacak. İlk etapta sizlerin ilçe merkezine daha rahat bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak yollarda çalışmalar yapıyoruz. Sonrasında ise Köprübaşı’nın bütün yol ağında çalışmalar yapılacak” şeklinde konuştu.

Başkan Ergün’e teşekkür ettiler

Yapılacak olan çalışmaların Köprübaşı’nı güzelleştireceğini belirten mahalle muhtarları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ilçenin sorunlarına çözüm getirecek çalışmaların yapılacağı için teşekkür ettiler. Köprübaşı’nın büyükşehirle büyüyeceğini ifade eden muhtarlar, toplantı sonunda Başkan Ergün’le hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu