Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.10.2026 18:25

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında çocuklarda toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını erken yaşta geliştirmek amacıyla Atatürk Kent Parkı Çocuk Eğitim Merkezi’nde ‘Eşitlik Oyunları’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte minik öğrenciler, oyunlar ve atölyeler aracılığıyla dayanışma, paylaşma ve eşitlik kavramlarını öğrendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Yerel Eşitlik Birimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Eşitlik Oyunları’ etkinliğinde Atatürk Kent Parkı, Akgedik, Uncubozköy ve Adnan Menderes Çocuk Eğitim Merkezlerinden öğrenciler bir araya geldi. Etkinlik kapsamında çocuklar, paylaşmanın ve birlikte hareket etmenin önemini deneyimledi.

Eşitlik Oyunlarla Anlatıldı

Etkinlik kapsamında kız ve erkek çocuklarının farklı alanlarda eşit biçimde yer alabileceğine dikkat çeken oyunlar oynandı. Minikler futbol oynarken bakım emeğinin paylaşılmasına yönelik etkinliklerde de yer aldı. Çamaşır asma, bebek arabası sürme ve birlikte pasta yapma gibi aktivitelerle çocukların eşitlik, iş birliği ve dayanışma konularında farkındalık kazanmaları hedeflendi.

“Çocuklarımız Dayanışmayı ve Paylaşmayı Öğreniyor”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yerel Eşitlik Birimi Koordinatörü Gül Çağlayansudur, etkinliğin Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlendiğini belirterek, “Eşitlik oyunlarımızı birlikte oynuyor, atölyelerimiz aracılığıyla dayanışmayı ve paylaşmayı öğreniyoruz. Bakım emeğini birlikte bölüşmenin önemini oyunlarla anlatıyoruz” dedi. Çağlayansudur, çocukların hem eğleneceklerini hem de eşitlik konusunda deneyim kazanacaklarını ifade ederek, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı.

Previous Next
Diğer Haberler
BESİM DUTLULU Büyükşehir Belediye Başkanı
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2026 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu