Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
19.02.2015 17:34

Akhisar’da yer alan ilk ve ortaokulların Okul Aile Birliği Başkanları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün misafiri olarak Manisa’ya geldi. Manisa’da Atatürk Gençlik Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Manisa’nın tarihi ve kültürel noktalarını gezen Okul Aile Birliği Başkanları, öğle yemeğinde ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörlüğü ve Manisa Kent Konseyi işbirliği ile Manisa’ya gelen Akhisar’daki okulların Okul Aile Birliği Başkanları, şehrin tarihi ve kültürel yerleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet merkezlerini gezdi. İlk olarak Atatürk Gençlik Merkezi’ne ziyarette bulunan Okul Aile Birliği Başkanları, Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Özkal Karataş’ın Gençlik Merkezi’nde yer alan kurslar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Çanakkale Şehitler Anıtı ve Sergi Salonu’nu gezen Okul Aile Birliği Başkanlarına Çanakkale Şehitler Anıtı Sorumlularından Neşe Ay bilgiler verdi.

Okulların sorunlarını ilettiler

Okul Aile Birliği Başkanları, ardından Sultan Kafe’de düzenlenen öğle yemeğinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün misafiri olmaktan ötürü mutluluk duyduklarını belirten Akhisar Okul Aile Birlikleri Başkanı Habibe Kara, “Hem bizim için hem başkanı olduğumuz okullarımızdaki öğrencilerimiz için böyle bir gezi düzenlemeniz çok önemli bir kültür faaliyetidir” dedi. Akhisar’da yer alan okulların sorunlarında bahseden Kara, “Okul Aile Birliği Başkanları olarak bir takım sorunları belirleyerek dosya haline getirdik. Sizin bu noktada daha önceden yaptığınız hizmetleri gördük. İlçemizde de imkanlarınız dahilinde sorunlarımıza yardımcı olacağınıza inanıyoruz” dedi. Kara konuşmasının ardından Akhisar’da yer alan okulların sorunlarının bulunduğu dosyayı Başkan Ergün’e takdim etti.

Okullar ilçelerde de ele alınacak

Okul Aile Birliği Başkanları ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “2009 yılından bu yana geçen 6 yıllık sürede Manisa Belediye başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildik. Bizlere destek veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bizim bu 5 yıllık süre içerisinde yaptığımız hizmetlerin en başlıca gelenlerinden bir tanesi Manisa’mızda gençlerimizin eğitim gördüğü okulların iyileştirilmesi oldu. Yaklaşık 90’ın üzerindeki bu okullarda bahçe duvar iyileştirmelerinden, ferforje demirlerine, mevcut okulların içerisinde peyzaj düzenlemelerine, asfaltlamalarına, basketbol voleybol sahalarına, kapalı salonların yenilenmesi noktasındaki hizmetlerimizi Manisa’da tamamladık. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte Büyükşehir’in yetkileri içerisinde bu okulların ilçeler nezdinde de ele alınacak” diye konuştu.

Çalışmaların hazırlıklarını yapıyoruz

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte sancılı bir geçiş döneminin yaşandığını söyleyen Başkan Ergün, “Safha safha bunlar gündeme gelecektir. Sadece Manisa Büyükşehir Belediyesi değil, bir de MASKİ birimi de sıfırdan yeni oluşturuldu. Onlarında bütün ilçelerde yapılanma süreçlerini yaşamaya devam ediyoruz. 2015 artık daha büyük projeleri Manisa il genelinde yapılması noktasında belirlediğimiz proje çalışmalarının ve ihale süreçlerinin hazırlıkları dönemine girdik. 2015’in Haziran ayından itibaren biz Manisa ilçelerinde de kavşak olsun, gençlik merkezleri gibi, oto terminaller, haller gibi öncelik sırasına göre çalışmalarımızın şu anda hazırlıklarını yapıyoruz ve tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Eğitim birinci önceliğimiz

Eğitimin ülkenin ve ülkenin geleceğini oluşturan öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi noktasında öncelikle konularından bir tanesi olması gerektiğini söyleyen Başkan Ergün, “Milli eğitim nezdinde mevcut ödeneklerin, imkanların kısıtlı olduğu bilinen bir gerçek. Maalesef bu konuda en büyük görev okulların aile birliklerine ve yöneticilerine düşüyor. Ben sizlere burada bir kere daha teşekkür ediyorum. Verdiğiniz hizmet takdire şayan. Sonuçta hepsi bizim evlatlarımız. Onlara sahip çıkmamız lazım. Biz de Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları doğrultusunda elimizden gelen katkı ve desteği her zaman vereceğimizin bilinmesini istiyorum. Şunu bilmenizi istiyorum. Şu ana kadar kuruluştaki sancılı süreci geride bıraktık. Bundan sonraki süreçte bu tür aktivitelerle ve diğer branşlardaki hizmetlerle kendimizi sahada hissettireceğiz. Bütün ilçelerimizde geçtiğimiz dönem Manisa merkezinde hayata geçirdiğimiz MASMEK, MABEM kursları, gençlik merkezi ile hanımlara ve gençlere yönelik diğer kursların yapıldığı merkezi kazandırmayı kendimize hedef olarak koyduk. İnanıyorum ki güzel şeyler olacak” dedi.

Başkan Ergün çalışmaları anlattı

Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği Başkanları, okullarının eksiklikleri noktasında Başkan Ergün’e bilgiler vererek destek talebinde bulundular. Okul Aile Birliği Başkanları, ardından da ilçelerdeki eksiklikler noktasında talepte bulundular. Başkan Ergün de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Akhisar’da yapacağı asfalt ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Manisa’nın tarihi bölgelerini gezdiler

Okul Aile Birliği Başkanları öğle yemeğinin ardından Manisa’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezmeye devam ettiler. İlk olarak Manisa’nın simgelerinden Mesir Macunu’nun halka saçıldığı Sultan Camii’ni gezerek bilgiler aldıktan sonra Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olan Muradiye Camii’ni de ziyaret ettiler.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu