Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.03.2015 00:02

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü idrak ettiğimiz böylesi bir günde dahi ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddet olaylarını üzüntüyle izliyoruz.

1857’de ABD’nin New York kentindeki tekstil işçisi kadınların grev sırasında yanarak öldüğü olayın bugün BM’nin de kabul ettiği ve tüm dünyaya mal olan bir Kadınlar Günü kutlamasına dönüşmüş olması yer yüzünde kadına karşı sağduyunun galip geldiğini ortaya koymaktadır.

Ne var ki, daha geçen ay yaşanan Özgecan Aslan cinayeti ve benzer olaylar toplumumuzda sık sık tekrar etmekte. Üzülerek belirtmeliyim ki kadın yine bir başka kadının dünyaya getirdiği, emzirip süt verdiği bir kısım erkekler tarafından ötelenmekte, hor görülmekte ve şiddete maruz bırakılmakta.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV.’nin cahiliye dönemi Arap toplumunu terbiye etmesinin ardından, ne yazık ki İslam toplumlarının bugünkü durumu diğer medeniyetlerden çok daha iyi durumda olmadığını ortaya koymakta.

Kadının birey olduğuna dair bilinç hem dinimizde, hem Atatürk İlke ve inkılaplarında geniş yer tutmaktadır. Nitekim kadına yönelik seçme ve seçilme hakkını teslim eden ilk toplumlardan biri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Bizim inancımıza göre kadın annedir, kadın emanettir, kadın kutsaldır. Unutmayalım ki cennet anaların ayağının altındadır.

Kadına yönelik olumsuz örneklere üzülüyoruz ancak kötü örneklerle içimizi karartmıyoruz. Bu konuda ümitsizliğe kapılmıyoruz. Çünkü bu milletin mayasında kadına karşı şiddet değil, hürmet, saygı ve şükran duyguları var.

Diğer taraftan günümüz dünyasında, milletler kadına verdikleri değer ölçüsünde statü kazanır duruma gelmiştir. Millet olarak bizler, geçmişten günümüze her daim, kadına değer ve önem veren bir millet olmuşuzdur. Yeryüzünde daha demokrasi bile yok iken Türk’lerde istişare meclisleri vardı ve kadınlar bu meclislerde söz alıp fikir beyan edebiliyorlardı.

Kadına dair böylesine derin duygular besleyen milletimizin bu özelliğinin devam edeceğine inancımız tamdır.

Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır.

İşte bu duygu ve düşüncelerle Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak MASMEK bünyesinde açtığımız kurslarla, kadınların el becerilerini ve kişisel gelişimlerini destekleyici eğitimler veriyoruz.

Daha önce Manisa Merkez’de başlattığımız bu uygulamayı şimdi tüm ilçelerimize yaygınlaştırıyoruz. Manisa merkezdeki çocuklar, gençler ve kadınlarımız hangi hizmetleri alıyorsa artık Selendi, Gördes, Ahmetli, Gölmarmara, Turgutlu, Akhisar, Soma, Kırkağaç ve diğer tüm ilçelerimizdeki çocuk, genç ve kadınlarımız da bundan istifade edecek.

Amacımız kadınımıza sadece erkekler tarafından toplumsal statü ve değer verilmesini sağlamak değil, kadınlarımızın ekonomiye katkısını artırarak kendi satatülerini kendilerinin yaratmasına imkan tanımaktır.

Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin planlanmasında önemli rol oynamaktadırlar.

Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu