Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.03.2015 23:59

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle ‘100. Yılda Çanakkale Destanı’ isimli gece düzenledi. Soğuk havaya rağmen çok sayıda Manisalının yer aldığı gecede seslendirilen Çanakkale Türküleri büyük beğeni topladı. Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı gösteri ise Cumhuriyet Meydanı’nda duygu dolu anlar yaşattı.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı program düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün’ün yanı sıra MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ile Aytaç Yalçınkaya, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, MHP Manisa Milletvekili adayları Hasan Eryılmaz, Mustafa Enöz, Yaşar Coşkun, Zeynel Balkız, daire başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kanımızı son damlasına kadar akıtmaya hazırız

Programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün çok anlamlı bir gün. Çanakkale Savaşı’nın kahramanlıklarının yazılmasının 100. yıl dönümü. Bu vatanın toprakları kanlar dökülerek, düşmana bırakılmadı. Bundan sonra da Allah nasip ederse hiç kimseye bu vatan toprağını bıraktırmamak için her türlü çabayı göstereceğiz. Gerekirse de canımızı vereceğiz. O açıdan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını, Sakarya’da Dumlupınar’da bütün savaş meydanlarında şehit olmuş tüm geçmişlerimizi bir kere daha rahmetle anıyorum. Huzur içinde yatsınlar. Böylesine bir ülkeyi bize bıraktıkları için rahat uyusunlar. Bu ülkenin toprakları için kanımızı son damlasına kadar da gerektiğinde akıtmaya hazırız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İçinde bulunduğumuz bu konjonktürde bizleri bölmek isteyenlere asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Anlamlı bu günde dualarımızı bütün şehitlerimiz için esirgemeyelim” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nda duygu dolu anlar yaşandı

Programda daha sonra Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları ve TRT Ses Sanatçısı Emre Oral Burç tarafından Çanakkale Türküleri seslendirildi. Temsili kına yakma töreninin de yapıldığı gecede, Başkan Ergün’ün eşi Şeyda Ergün ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, asker üniformalı tiyatro oyuncularına kına yaktı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen Çanakkale Destanı gösterisi de büyük beğeni topladı. 100. yılda Çanakkale Destanı gecesi Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen gösteri ile son buldu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu