Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.05.2015 15:07

Manisa’da 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü, Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt’un da katıldığı ebeler günü etkinliğinde İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, özel hastanelerde yüzde 90, üniversite hastanelerinde yüzde 80’e varan sezaryen doğum oranlarına dikkat çekerek, ebelere büyük bir görev düştüğünü söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü etkinliğine katıldı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Kosovalı, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, ebelik bölümü öğrenciler ve ebeler katıldı. Etkinlikte Ebelik Bölüm Başkanı Kosovalı, ebelik bölümü hakkında bilgi verdi. Ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kilimcioğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, zor bir meslek yapıldığını belirterek ebeler gününü kutladılar.

Sezaryen Oranı Yüzde 90’a Ulaştı

İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan da ebeler gününü kutlayarak, sezaryen doğum oranlarına dikkat çekti. En sağlıklı doğum yönteminin normal doğum olduğunu ve ebelerin bu yöntemi özendirmesi gerektiğini ifade etti. Manisa’da özel hastanelerde sezaryen doğum oranının yüzde 90’a ulaştığına vurgu yapan Kaplan, üniversite hastanelerinde bu oranın yüzde 70-80, kent ortalamasının da yüzde 60 olduğunu aktardı. ‘Bu oranı düşürmeliyiz’ diyen Kaplan, ebeliğin sezaryen doğum yaptırmak olarak görülmemesini istedi.

Yılın Ebesi Saliha Yelken

Ebeler Gününün kutlandığı etkinlikte yılın ebesi de seçildi. Köprübaşı Devlet Hastanesi’nde ebelik yapan Saliha Yelken ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş ve İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan’ın elinden aldı. Yılın ebesine ödül verilmesinin ardından 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı mini bir konser verdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu