Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.05.2015 17:00

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl 7.kez düzenlenen 7. Manisa Tiyatro Festivali’nde ödüller dağıtıldı. Bu yıl 6 okulun katıldığı festivalde ‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?’ oyunu ile Manisa Lisesi birinci oldu.

7. Manisa Tiyatro Festivali’nin ödül töreni Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda düzenlendi. Ödül törenine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, şehir tiyatrosu oyuncuları, festivale katılan okulların yetkilileri ile öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreni öncesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve solist Efe Çıraklar kısa bir konser verirken, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri ‘Engelsizler’ adlı bir oyun sahneledi. Oyunun ardından Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Dans Grubu’nun gösterisi sahnelendi. Şehir Tiyatrosu oyuncularından Harun Ovagülü ve Name Sofu’nun sunuculuğunu yaptığı törende, Umut vadeden bayan, erkek, En İyi Bayan, En İyi Erkek, Jüri Özel Ödülü ve En iyi üç oyun açıklandı.

En İyi Oyun ‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?

Tiyatro festivalinde üçüncü, ‘Düğün ya da Davul’ ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi, ikinci ‘Senin Annen Bir Melekti Yavrum’ ile Salihli İMKB Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, birinci ise ‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? ile Manisa Lisesi seçildi. Dereceye giren okullara ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Jüri üyeleri, Şehir Tiyatrosu oyuncularından Servet Şencel ve Kaan Şensoy, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu verdi. Törende birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL para ödülü verildi. Jüri Özel Ödülünü ise Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi’nin Senin Annen Bir Melekti Yavrum oyunu aldı. Diğer kategorilerde dereceye girenlere ise 500 TL ve 250 TL para ödülü verildi.

Tiyatro Festivali Daha Da Büyüyecek

Festivale katılım gösteren oyunların yönetmenlerine katılım plaketinin de verildiği törende, Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz etkinliğin düzenlenmesinde büyük katkısı olan ve her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Şengöz, “İlerleyen yıllarda daha fazla okulun katılım göstereceğine inanıyoruz. Bu festival sayesinde genç oyuncularımız kendilerinin farkına varıyor. Gençlerimizin özgüvenlerini kazanmaları açısından tiyatro bir vesile oldu. Ödül almış veya almamış diye kimsenin üzülmemesi gerekir. Önemli olan bu festivalde yer alabilmektir. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanımız Sayın Nursel Ustamehmetoğlu burada başarı gösteren oyuncularımızın 1 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde ücretsiz eğitim alacağının müjdesini verdi. Ben de buradan açıklıyorum. Festival daha da büyüyecek” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu