Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.05.2015 20:45

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci ziyaretinde, ilçeye yapılacak hizmetler hakkında muhtarları bilgilendirdi. 107 kilometrelik asfalt müjdesi veren Başkan Ergün, ilçeye düğün salonu, kent meydanı, otopark, hayvan barınağı, arıtma tesisi yapılacağını açıkladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Sındırgı yoluyla ilgili siyasi polemiklere değinen Başkan Ergün, “ Bizden alıp devlet kanalıyla yolu yapacaklarmış. Niye 13 senedir yapmadınız? Büyükşehir yapmasın da ne olursa olsun düşüncesi var. Hizmetin siyaseti olmaz” dedi.

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıya Başkan Ergün’ün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya, Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda yapılanma sürecini anlatan Başkan Ergün, sıkıntılı ve sancılı bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin eksikleri birer birer giderdiğini söyledi. Başkan Ergün, “ Bu süreci artık geride bıraktık. İlçelerde su aboneliklerinin devirlerinin yapılmasını da bitirdik. Yeni kurulan büyükşehirlerin içerisinde ilk üçteyiz. Daha araçlarımız gelecek. Geçen yıl eylül ekim ayında ihalesini yaptığımız 50 noktaya dağılacak itfaiye araçlarımız olacak. Demirci’de de iki nokta belirledik. Bu araçların alınması Haziran başı itibariyle başlıyor. 56 araç aldık, 20 milyon liraya. 58 metrelik büyük bir itfaiye aracı da alıyoruz. Sağlık hizmetleri ilaçlama konusunda tüm il genelinde bize geçti. Sinek ve sular noktasında geçen yıl sıkıntı yaşandı. İlaçlama hizmeti için aldığımız 60 araç vardı. Demirci’ye 4 araç geldi. Şubattan itibaren bu araçlar çalışmaya başladı. Mezarlık sayısı çok fazla. Buralarda yıllarca bakımları imkanlar dahilinde yapılmış. Hepsini bir anda temizlenmesini bekliyorlar. Belirli bir sıraya koyduk, temizlikler başladı” diye konuştu.

“Birileri Çomak Soktu”

Asfalt konusunda konuşan Başkan Ergün, “ Büyükşehrin en önemli yatırımlarından biri asfalttır. İl özel idaresi 2013 yılında 1 yıl boyunca il genelinde asfalta 14 milyon lira yatırdı. Biz yaklaşık eylül ekim aylarında Manisa’nın tamamında ilgili fen işleri daire başkanlığına bağlı teknik mühendisler yolların tamamını gezdi. Koordinasyon merkezimizin fikirleri doğrultusunda öncelikli yollar da belirlendi. Kaymakamlıklardan da görüş aldık. Ocak ayında ihalesini start verdik. 120 milyon lirayla ihaleye çıkıldı. 201 firma katıldı. Bu firmalardan bir tanesi 91 milyon lira bedelle kazandı. İl genelinde 1600, 200 km sıcak asfalt programlandı. Ancak firmalardan bir tanesi işi alamayan itiraz etti. Mayıs ayı başında 17 ilçede aynı anda tüm ekipler sahaya girerek çalışmaya başlıyordu. Ancak yapılan itirazın sonucunu beklemek zorundayız. Kanunen elim kolum bağlı. Demirci’ye de 107 km asfalt çalışması yapacağız. 4 ay içinde bu çalışmalar başlayacak. Bu hamlemizin bu yatırımızın vatandaşa seçim öncesi başlatılmamış için siyasi olarak birileri bu işin içine çomak soktu. Önyargılı değilim ama artık başka bir şey aklıma gelmiyor. 7 Hazirana kadar bekletirler, 8’inde karar gelir. Manisa’nın il bütünü tamamında yolların toplamı 4 bin 600 kilometre. İl yıl 1800 kilometresini yapacağız. Son zamanlar sıcak asfalta yoğunlaşacağız. Ova yolları, tarla yollarında çalışmaları yapma düşüncesindeyiz ” dedi.

Sındırgı Yolunu 13 Senedir Neden Yapmadınız?

Başkan Ergün, Sındırgı yolunun polemik yapıldığını belirterek, söylemlere anlam veremediğini dile getirdi. Başkan Ergün, “ 27 km’lik Sındırgı yolu siyasi polemik yapılıyor, konuşuluyor. Siyasi olarak söylemler yapıldı. Hizmetin siyaseti olmaz. Hepimizin bu makamlara seçildik.6 senedir Manisa’da bu süreçte 57 mahallede ayrım gözetmeden çalıştık. Her yere yapılması gereken hizmetleri götürdük. Aynı şekilde bu hizmetleri 17 ilçemize ulaştıracağız. Devlet olarak yolu biz alacağız, biz yapacağız demişler. Alacaklarsa alsınlar, bende 13 yıldır niye yapmadınız diye soruyorum. Vatandaş bunun kararını versin. Tekrar karayollarına alacağız diyorlar. Ben ihalesine çıkmışım. İş tamamen siyasi söylemlere dayanıyor. Bana göre gerisi boş” diye konuştu.

Demirci’ye Düğün Salonu ve Taş Müjdesi

Başkan Ergün, ilçe halkının özlemle beklediği hizmetlerin gelmeye başladığını belirterek, “ Taş noktasında sizlerden gelen talepler doğrultusunda 600 bin metrekarelik taş ihalesine çıktık. Bizim görev alanımızda olmamasına rağmen taş noktasında da büyük sıkıntıların olduğunu biliyorum. Seçim öncesi sizlere az da olsa taş göndermeye çalıştık. 600 bin metrekarelik taşın 40 bin metrekaresini de bir ay içinde göndereceğiz. 8 tane düğün salonu talebi var. Ancak bir tanesinin planlaması yapıldı. Minnetler Mahallesine yapılmasının kararı verildi, yer sorunu çözüldü. 17 ilçede 17 düğün salonu planlaması da yapıldı. İtfaiyelerle ilgili ihale hazırlığı var. Düğün salonları ile birlikte çok amaçlı salon ihalesini yapacağız. Planlı gitmek zorundasınız. Bir anda her yerin bütün sorununu çözmemiz mümkün değil. Duraklar noktasında talepleri aldık. 19 talep gelmiş, 15 gün içinde 15 durak gelecek. İhalesi yapıldı. Akhisar Gördes’te cami aydınlatmaları yapıldı. Şimdi Kula Selendi’de çalışmalar devam ediyor. Burada küpeler cami var. Restorasyon projesi hazırlatıyoruz. Bittiği zaman herkesin ziyaret ettiği bir yer haline gelecek” dedi.

Hayvan barınağı için yer bulduk

Manisa’nın her ilçesinde hayvan barınağı yapılacağını dile getiren Başkan Ergün, Demirci’de de hayvan barınağı için yer bulduklarını söyledi. Başkan Ergün, “17 ilçede 17 hayvan barınağı yapacağız. Burada da hayvan barınağı için yer bulduk. Çocuk merkezleri kuruyoruz. Burada bir yer bulursak merkeze çocuk kulübü yapalım. Ancak karar ret edilmiş. Kafa bulandırmak istiyorlar. Ha ben yapmışım ha onlar. Hizmetin siyaseti olmaz. Ama seçim döneminde bunlar söyleniyor. Vatandaş kime inanmak istiyorsa inanır.

Demirci’nin Arıtma Projeleri Bitmek Üzere

MASKİ’yle ilgili bilgiler veren Başkan Ergün, “ Demirci’nin merkez ilçesinin arıtma projeleri bitmek üzere. Hazırlıklar hemen hemen bitiyor. Gördes ilçesinin tamamının projeleri bitirildi, ihalesi bir ay önce yapıldı. Manisa merkezde Gediz’i kirleten vahim tabloya değineyim. Manisa’nın ihalesi ve Turgutlu’nun arıtma ihalelerinin projeleri bitti. İller bankası kanalıyla tamamlandı. İhaleleri bitirildi. Bir ay içinde 3 arıtmanın toplam yatırımı 100 milyonun üstünde. Alaşehir demirci Sarıgöl ve selendi ilçelerinin projeleri bitiriliyor. Çevre katliamını önlemek için arıtmaları yapıyoruz. Köyler noktasında da 900 köyün tamamında bu sorun problem var. Kiminin altyapısı yok, suyu bozuk. Arsenikli su sorun problem oluşturuyor. Su depolarının hali yürekler acısı. Su deposunun fotoğraflarına baktım. Yürekler acısı. Neden bunlara bugüne kadar el atılmamış bunun sorgulanması lazım. Bunun içinde 100 köyün su depolarını tamamen yenilenmesi kararını aldık. İhalesine çıktık. Demirci’de ise merkezde içme suyunda yetersizlik vardı. Sondaj kuyusu açtık. 5 köyün su deposunu yeniliyoruz. Bir iki sene içinde bütün köylerin su depolarını yenilemek istiyorum. Ayrıca 97 mahallemizde çok kötü, kanalizasyon suyu noktasında problem yaşayan yerlerin tespiti yapıldı. Yine Demirci’de 5 mahallenin çalışmaları yapıldı. Kanalizasyon ve su yatırımları sıfırdan yeniden yapılıyor. Bu altyapı kanalizasyon projesinin 150 milyon lira maliyeti var. 5 köyümüze müjde vermiş olayım” diye konuştu.

3 Yeni Otobüs Geliyor

Demirci’ye ulaşım konusunda da müjde veren Başkan Ergün, 3 yeni otobüsün geleceğini açıkladı. Artık sahadayız diyen Başkan Ergün, “ Ulaşım mastır planını yapıyoruz. Biz onu beklemeden bizzat sizin için buralarda hizmet vermek için çalışma yaptık. İl genelinde 80 tane otobüsün alınması söz konusu. Buraya da 3 otobüs gelecek” dedi.

Kent Meydanı ve Otopark Yapılacak

İlçeye yapılacak projeler hakkında bilgi veren Başkan Ergün, “Demirci’ye de kent meydanı ve otopark yapalım düşüncesiyle belediye başkanıyla görüşmemiz oldu. Burada imar plan tadilatı yapılması gerekiyor. Pazar yerin yanındaki kısımdan bahsediyorum. Altında otopark, üstünde büyük bir meydan. Ayrıca yeni bir koordinasyon merkezi kazandırmak istiyoruz. Biraz süreci var. Oradaki yerin yarısı zaten bize bırakılmış. Belediye’nin olan yerle ilgili görüşmeler devam ediyor. Demirci ‘de güzel bir proje hayata geçiririz” diye konuştu.

Demircili Öğrencileri Sevindirdik

4 yılı içinde İl Özel İdaresi’nin yapmadığı hizmetleri yapacaklarını açıklayan Başkan Ergün, ilçede öğrencilerin sınavlara hazırlanabilecekleri merkez yapılacağını ve gıda bankasının hayata geçirileceğini belirterek, “Parayı akıllı kullanırım. Manisa belediyesinde yaptığımız çalışmayı fazlasıyla yapacağız. Ummadığınız hizmetleri yapacağız. Siyasi konuşmuyorum, icraat adamıyım. Hesabı kitabı iyi bilirim. Sizleri memnun edeceğiz, bundan şüpheniz olmasın. Manisa merkezinde MABEM ve MASMEK kursları var. Öğrencilerin sınavlara hazırlıyoruz. 800 öğrenci bundan faydalanıyor. 12 ilçede binaların hepsi tutuldu. 6 bin öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz. Kayıtlar başladı. Yeni sezonda gençlerime eğitimleri vereceğiz. Demirci de bu yer tutuldu. Bu sene onu hayata geçireceğiz. Yeni yılda bütün ilin genelinde diğer ilçelerde olmak üzere Manisa’da yaptığımız gerçek ihtiyaç sahiplerine gıda marketten faydalanacaklar. Demirci’de de bu çalışma yapılacak” dedi.

Başkan Ergün’ e Plaket

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 2013 yılında destek verdiği Demirci üniversite lojmanlarının tamamlandığı belirtildi. Demirci Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği yetkilileri, lojman yapımına verdiği destekler nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca ilçeye bağlı Akıncılar Mahallesi’ndeki iki camiye ısıtma desteği verilmesi nedeniyle de Başkan Ergün’e teşekkür edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu