Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.05.2015 00:06

MANİSA Büyükşehir Belediye Cengiz Ergün’ün Gördes’e gerçekleştirdiği ziyaret ilçede şölen havası yaşattı. Oto terminal önünde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Ergün, Büyükşehir Hizmet Binası önüne kadar, Gördeslileri selamladı. Gördes’e en iyi hizmetlerin kazandırılacağını dile getiren Başkan Ergün, “Sizlere bunun sözünü veriyorum. Cengiz Ergün sözü veriyorum” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretlerine Gördes ile devam etti. Başkan Ergün’e Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gencoğlu, Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil, Yasemin Aktan, daire başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, Mehmet Memiş, Osman Oktay da eşlik de etti.

Gördes’te ‘Büyük Başkan’ Sloganları

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP Manisa Milletvekili Adayları oto terminal önünde çok sayıda Gördesli vatandaş tarafından karşılandı. Başkan Ergün ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası güzergâhı boyunca halkı selamladı. Yürüyüş boyunca Başkan Ergün ve MHP Manisa Milletvekili Adaylarına Gördesliler büyük ilgi gösterdi. Kortejde vatandaşlar ayrıca Başka Ergün’e ‘Büyük Başkan’ sloganlarıyla sevgi gösterilerinde bulundu. Programda, geçtiğimiz ay gerçekleşen Çiçekli Yörük Şenliği'ne katkılarından dolayı Başkan Ergün'e yörük poşusu hediye edildi.

Vatandaşlara hitap etti

Başkan Ergün yürüyüşün ardından hizmet binası önünde meydanı dolduran yüzlerce vatandaşa hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Ergün, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde gerçekleştirdiği yapılanma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Ergün, “17 ilçemizde Büyükşehir ve MASKİ’nin çalışmalarına girdik. İl genelinde öncelikle koordinasyon merkezlerimizi, personel yapılandırmalarını ve sahada ihtiyaç olan araçların alımları gerçekleştirildi. Büyükşehir’in bünyesinde olan itfaiye, ulaşım, sağlık ilaçlama mezarlık hizmetleri, asfaltlama, sağlık hizmetleri, su kanalizasyon gibi hizmetlerin ilçe belediyelerinden Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapıldı” dedi.

Hizmet için sahadayız

Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yapılanmalarını tamamladığını 900’e ulaşan mahallede hizmet için sahada olduğunu da ifade eden Başkan Ergün,” Büyükşehir olarak 900’e ulaşan mahallerimizde hizmet için sahadayız. Manisa’da geride kalan 5 yılda hizmetlerimizle nasıl Manisa’yı güzelliklerle buluşturduysak, Manisa’yı değiştirdiysek bundan sonraki amacımız 17 ilçemizde 900’e yaklaşan mahallemizde hizmetlerin sahaya yansıtılacaktır” dedi.

En iyi hizmetleri kazandıracağız

Geride kalan 4 yıllık hizmet döneminde Gördes’e en iyi hizmetleri kazandırılacağını da belirten Başkan Ergün,”Geçiş sıkıntısı sürerken il genelinde hizmetler kazandırabilmek için resmi kurumlarla olan iletişimlerle ve ihale prosedürleriyle de uğraşıyoruz. Tabii ki bir süreç istiyor. Sabır istiyor. Hemen her yeri düzeltmek istiyoruz. Bu da sihirbazlık gerektiriyor. Belli bir program dâhilinde, geriye kalan 4 yıllık süre içerisinde ne söz verdiysek yapacağız. Bundan sonra da Gördes’e en iyi hizmetleri yapacağız. Bunun sözünü veriyorum. Cengiz Ergün sözü veriyorum” dedi.

Hizmetin siyaseti olmaz

Gördes’e kazandırılacak olan hizmetlerle ilgili de meydanı dolduran Gördeslilere müjdeler veren Başkan Ergün,” Gördes’te de ilçe belediyesiyle ilgili problemleri, tahmin ediyorum aşacağız. Her şey istişareden karşılıklı görüşmeden ve iyi niyetten geçiyor. Her zaman ifade ediyorum. Hizmetin siyaseti olmaz. Eğer Gördes’e bir hizmet yapılacaksa buradaki belediye ile el ele verilmesi lazım. Bunu Gördes Belediyesi’nin de herkesin de iyi bilmesi lazım. Gördes’te Şehit Makbule Hanım Meydanı avam projelerini bitirdik. Yerin altında büyük bir otopark düşünüyorduk. Ancak kayalık ve çok sert zemin olması nedeniyle yerin altına inemedik. Ama yerin üstüne çok güzel bir meydanı kazandıracağız. Mevcut pazar yerinin olduğu yere de yer altında otopark ve modern pazar yerini yapmayı taahhüt ettik. Bir aksilik olmadığı takdirde Gördes ilçemize bir hizmet daha kazandıracağız” dedi.

Geleceğimiz bizim evlatlarımız

1 Eylül tarihinden itibaren ilçede MABEM ve MASMEK’inde ilçede hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Başkan Ergün, “Üzerinde hassasiyetle durduğum Gençlik Merkezlerimizde,MABEM ve MASMEK adı altında üniversite ve orta öğretim sınavlarına hazırlanan gençlerimize iyi bir gelecek hazırlamak için epey yol alındı. Şuanda ilk etapta 12 ilçemizde kurslar için binaların kiralamaları yapıldı. İç donanımları için startlar verildi. 1 Eylül’den itibaren bu ilçelerimizde hizmet vermeye başlayacağız. Bu projemiz üzerinde bilhassa duruyoruz. Çünkü geleceğimiz bizim evlatlarımız. Onlara iyi bir eğitim vermek görevimizdir. Manisa merkezde sağladığımız yüzde 93’lük başarıyı inşallah Gördes’te de, aynı programla vermek bizlerin boynumuzun borcudur. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Ne söz verdiysek hepsini yapacağız

İl genelinde ihtiyaç sahiplerinin faydalanabileceği gıda bankalarını 17 ilçede 2016 yılından itibaren hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, ”2016 başında planladığımız gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, rencide etmeme noktasında gıda marketlerimiz var. Manisa’da bu yaklaşık 4 senede devam ediyor. Artık bütün ilçelerimizde gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespitlerini yapılmasıyla 2016 yılından itibaren vereceğimiz kartlarla bu marketlerde istediği alışverişi yapacak. İnşallah bunları da gerçekleştireceğiz. Biz ne söz verdiysek hepsini inşallah yapacağız” diye konuştu. Konuşmasını alkış ve tezahüratlar eşliğinde tamamlayan Başkan Ergün, daha sonra ilçede hizmet verecek olan MABEM binasında devam eden inşaat çalışmaları inceledi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu