Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
27.05.2015 00:25

MASKİ Genel Müdürlüğü, Olağan Genel Kurulu 3. oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda Gürle’de bulunan balık yetiştirme çiftliğinde kullanılan kaynak suyunun metreküp tarifesinin belirlenmesine yönelik komisyon raporu görüşüldü. Başkan Ergün, 20 bin kişinin içme suyu olarak kullanabileceği kaynağın yıllık 859 liraya kullanıldığını belirtti. İlgili komisyon raporu ve AKP grubunun vermiş olduğu tarifenin 5 kuruştan uygulanması teklifi, CHP grubunun çekimser, MHP grubunun ret oyuna rağmen AKP grubunun ‘evet’ oylarıyla kabul edildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, 2015 yılı 1. Olağan Genel Kurulu 3. oturumu gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılan toplantıda Gürle’de bulunan balık yetiştirme çiftliğinde kullanılan suyun metreküp tarifesinin bir sonraki genel kurulda görüşülmesine yönelik komisyon raporu görüşüldü. Toplantıda konuyla ilgili konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Burada farklı bir şey var. Komisyonun aldığı karara biz MHP grubu olarak şerh düştük. Kamuoyunun aydınlatılması adına bu konuda bir iki kelime söylemek istiyorum. Ardından şerhi okuyacağız. Gürle’de bir balık çiftliği var. 30 senedir falan çalışan bir çiftlik. Fakat artık şehrimiz Büyükşehir oldu. Böyle olunca bütün sular MASKİ’nin denetimine geçti ve MASKİ’nin burada suyu belli bir şekilde denetim altına alması gerekiyor. Bu yüzden MASKİ Yönetim Kurulu genel kurulda böyle bir yerden nasıl fiyat alırız diye bir teklif getirdi” dedi.

Ötelenme bazı sıkıntıları ortaya çıkaracak

Teklifin ötelenmesini bazı sıkıntılar ortaya çıkaracağını dile getiren Güzgülü, “Burada bilinmesi gereken bir şey var. Aldığımız bilgiye göre ortalama en az 20 bin kişiye kadar yetecek bir güzel kaynak suyunun kullanıldığı bir alandan bahsediyoruz. Biz bunun karşılığında Manisa’da yerin altından niteliksiz su çıkarıyoruz. Buna büyük para harcıyoruz. Bunu pompalarla yukarıya basıyoruz. Burada balık çiftliğinde kişiler zarar etmesin, faaliyetine bir müddet devam etsin ama karşılığında da Manisalılara ileriye doğru ne yapılabilir diye bir düşüncesi vardı MASKİ’nin. MASKİ bir şey almak zorunda. Bunun tespiti olmak zorunda. Komisyonumuz böyle bir para konusunda karar alamadı. Bu yüzden MHP grubu olarak buraya bir şerh düştük. Grup adına şerhi okumak istiyorum. Komisyona havale edilen Gürle’deki doğal kaynak suyunun özel bir balık çiftliğine verilirken komisyonun fiyat belirlememesi MASKİ’nin tahsilat yapamamasına neden olur. Bu da hesaplanamayan bir kamu zararı doğurur. Kamuya ait kaynak suyunun ücretsiz olarak bir ticari işletmeye verilmesi ve Manisa halkımızın bu kaliteli sudan mahrum edilmesinin yanlış ve hukuka aykırı bir karar olduğu düşüncesindeyiz. Bu doğrultuda komisyonun aldığı kararı reddediyoruz” diye konuştu.

Su balık çiftliği tarafından kullanılıyor

AKP Grup Başkanvekili Zülfükar Gürcan ise, “Burada kendiliğinden çıkan bir su, geçiş hattında balık çiftliği tarafından kullanılıyor. Bu su bu çiftlik tarafından tüketilmiyor. Aşağı doğru verilip tekrar tekrar kullanılıyor. Orada akan bir sudan bahsediyoruz” dedi. İlgili komisyon başkanı da konuyla ilgili görüşlerini belirtti.

Tesiste kimyasal kullanımı mevcut

MHP’li meclis üyesi Doğan Ensivri de ekolojik bir dengenin olduğunu belirterek, “Oraya giden arkadaşların da gözlemlediği gibi orada bir ticari işletme mevcut. Orada 23 havuz var. Sonuçta bu tür tesislerde ilaç kullanımı, kimyasal kullanımı mevcuttur. Kaynağın başından yapılan bir ölçümle alabalık tesisinden çıkan suda yapılacak olan incelemede aradaki farkın ve suyu ne kadar kirlettiğinin açıkça ortaya çıkacağı kanaatindeyim. Manisa’da bu kadar kişi çamurlu 100 metreden, 150 metreden suyu içmek zorunda bırakılırken orada temiz ve kaliteli suyun 23 havuzlu ticari işletmede kullanılmasının çok uygun olmadığı görüşündeyim” dedi. Ensivri’nin konuşmasının ardından söz alan Zülfikar Gürcan maddenin kabulü yönünde kullanılmasını talep ettiklerini söyledi.

Hangi akla hizmet anlamış değilim

Meclis üyeleri tarafından yapılan konuşmaların ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, “Öncelikle bu balıklara bir ilaçlama yapıldığı bilinen bir gerçek. Bunlar bu havuzlarda antibiyotikler de veriliyor. Bu noktada burada suların kirlenmesi söz konusu. Sulama için bile çok sağlıklı olmadığı ifade ediliyor. 23 tane havuz var. Burası bir işletme. Sonuçta restoranı da olsun mevcut ihracatıyla olsun bir su kullanımı var. Siz diyorsunuz ki bu adam buradan ticaret yapıyor. Hafta sonu anormal bir kalabalıkta 5 lira otopark ücretine kadar parasını alıyor. Bu suyu bedava kullandırın diyorsunuz. Bu hangi akla hizmet bunu anlamış değilim ben. Sonuçta bir tarife belirlenir, ondan sonraki meclise kadar da gerekli araştırmalar yapılır. Ona göre de bir değerlendirilmesi tekrar yapılır. Tarım Bakanlığı’na da bu arkadaşımızın yılda ödediği su parası 859 lira. Manisa’da 15-20 bin kişinin içeceği suyu bu adam 859 liraya kullanıyor. MASKİ ilgili çalışmalarını yapacaktır. Ona göre de gereğini yapacaktır” dedi.

Siz almayın diyorsunuz

Hiç kimsenin kamunun önünde olamayacağını belirten Başkan Ergün, “Biz tarifeyi kaçtan uygulayacağımızı soruyoruz. Saati zaten takacağım ben oraya. Nasıl organize sanayinin suyunu aldıysak, önüne saati taktıysak aynı şekilde burada da bu geçerli. Siz diyorsunuz ki hiçbir şey yapmayın, para almayın bu adamdan. Bir tarife belirlenir. En düşük tarifeden belirlenir. Kasım ayına kadar yapılır çalışması. Sonuç itibariyle Kasım’dan sonra düzelirse ona göre düzeltmesini yaparız. Siz diyorsunuz ki tümden alma. Komisyon raporu öyle. Suyun saatini yarın takıyorum. Tarifesini kaçtan alacağız Zülfikar Bey. Buna cevap ver” dedi. İlgili komisyon raporu ve AKP grubunun vermiş olduğu tarifenin 5 kuruştan uygulanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. CHP grubunun çekimser kaldığı madde, MHP grubunun ret oyuna rağmen AKP Grubunun ‘evet’ oylarıyla kabul edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu