Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
27.05.2015 15:18

“Siyasi hesap peşinde olanlar, hizmetlerimizin önünü kesiyor”

Salihli’de muhtarlarla bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ’nin yapılanma sürecinden bahsetti. Yaklaşan genel seçimler öncesi siyasi şovlarla hizmetlerin önünün kesildiğini dile getiren Başkan Ergün, “Siyasi hesap peşinde olanlar, çöküşün başladığını görenler böyle bir hesaba girdiler. Biz hizmet için buradayız. Bunlarında üstesinden geliriz” dedi.

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli’de mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Salihli’de yürütülen hizmetler ve yapılacak projelerle ilgili bilgi veren Başkan Ergün’e, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, daire başkanları eşlik etti. Toplantıda konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda,” Göreve geldiğimiz süre içinde Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte Salihli’miz adına gerçekten çok büyük işler yaptık. Bu anlamda Büyükşehrimizin tüm desteğini hem maddi hem manevi desteğini aldık. Bu anlamda Büyükşehir Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bizim için birlikte iş yapmak çok önemliydi. Salihlili tercihini bu anlamda kullandı. Başkanımız kapısını sürekli bize açık tuttu. Salihli’de aldığımız mesafeyi görüyorsunuz. Kırsaldaki yeni mahallelerimizin birçok eksiği var. Bunları çözmeye başladık. Bu yıl 100 bin metrekare taşı biz yapıyoruz. Yeni mahallelerimizin ihaleleri başladı. Büyükşehir Belediyemiz burada bize katkı sağladı. 100 bin metrekare taşı da bize veriyorlar. Sart ve Durasıllı Mahallelerinde taş döşeme işlemleri Büyükşehir tarafından yapılıyor. Siz Manisa’yı değiştirdiniz biz de Salihli’yi birlikte değiştireceğiz. Biz bir ekip olduk” dedi.

‘Artık Sahadayız’

Büyükşehir Belediyesi’nin 14 aylık bir süreyi geride bıraktığını ve yapılanma dönemini tamamlandığını aktaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, artık tam anlamıyla sahaya indiklerini söyledi. Başkan Ergün, “ Salihli’nin 30 Mart seçimlerinde verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Salihli çok daha farklı bizim için. İlk defa büyükşehir belediyesi olan 14 ilden bir tanesiyiz. İlk kurulan bir müessese gibi Büyükşehir yapılanma sürecini sıkıntı sancılı da olsa geride bıraktık” dedi. MASKİ’nin kuruluma, Büyükşehir Koordinatörlükleri ve kadroların oluşturması noktasında da titiz davrandıklarını dile getiren Başkan Ergün, bu sorunları aştıklarını belirtti. 17 ilçeye hizmet ettiklerini belirten Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerinin görev alanlarıyla ilgili muhtarlara bilgi verdi. Başkan Ergün, “ 500’ün üzerinde araç alımı yaptık. İlaçlama hizmetiyle ilgili 60 araç alındı. Eylül ekim ayında itfaiye dairesi de 50 nokta belirledik. Bu 50 noktadaki araç ihtiyaçlarının tespitini yaparak 56 aracın dağıtılmasıyla ilgili ihaleyi yaptık. 20 milyon liraya ihale edildi. Salihli ilçemizde şuanda merkezde 2 tane itfaiye ile ilgili alanımız var. Yeni grup planlamasında Adala, Durasıllı, Gökeyüp, Poyraz damları da belirlendi” diye konuştu.

‘7 Haziran Seçimlerinin Gazabına Uğradık’

Asfaltlama ile ilgili bilgi veren Başkan Ergün, İl Özel İdare’nin asfalta 14 milyon lira harcadığını ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl yaklaşık 91 milyon yatırım yapacağını belirterek, “Öncelikle kötü durumda olan birinci derece öncelikli yolların yapılmasıyla ilgili çalışmaları başlatmak istedik. Ocak ayında ihale hazırlığı başladı. Bütün hedefimiz mayıs ayı başında il genelinde 1600 km stabilize, 200 km sıcak asfalt yapacağız. 21 firma katıldı. Özel İdare 14 milyon ayırmışken, biz 5-6 misli ayırdık. Ancak ne hikmetse 7 Haziran seçimlerinin gazabına uğradık. Büyükşehrin il genelinde 17 ilçede bu çalışmaları başlatacağını bilenler trafoyla kedilerini nasıl soktularsa bu ihaleye de ellerini soktular. Firmanın bir tanesi itiraz etti. Ben artık önyargılı olmak istemiyorum. Ama 7 Hazirana kadar bu kararın geleceğini tahmin etmiyorum. Bu çalışmalar seçimden sonra başlasın hesabı var. 4 ay içinde sahada bütün çalışmalar bitecek” diye konuştu.

Salihli’de Asfalta 14 Milyon Lira Yatırım

Sorumluluk alanları noktasında bilgi veren Başkan Ergün, ilçe merkezinde ve mevcut mahallerinin içindeki yol, kaldırım, park hizmetlerinin ilçe belediyesi sorumluluğunda olduğunu belirterek, ana yolların Büyükşehir sorumluluğunda olduğunu söyledi. Başkan Ergün, “ Burada bir sorunumuz yok. İçi de bizim dışı da bizim. El birliğiyle yapacağız. Bu Salihli’ye özel değil. Biz yine diğer ilçelerimizde de büyükşehir noktasında şahsıma verilen oyları göz ardı edemeyiz. Oradaki mahallelerimize de destek vermeye çalışacağız. Salihli’ye 171 km asfalt çalışması yapacağız. Bunun toplam maliyeti 14 milyon liradır” dedi. 180 bin metrekare asfalt çalışmasının da Salihli Belediyesi tarafından yapılacağı belirtildi. Taş kaplama ihalesini de yaptıklarını açıklayan Başkan Ergün, il genelinde 600 bin metrekare taş dağıtılacağını açıkladı. Salihli’ye de 100 bin metrekare taş yollayacaklarını belirten Başkan Ergün, 24 mahallenin rahatlayacağını söyledi. Başkan Ergün, durak ve oturma bankı desteği de sunacaklarını belirterek, yeni konseptli duraklardan Salihli’ye 38 durağın teslim edileceğini açıkladı. Düğün salonları noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hazırlıklara değinen Başkan Ergün, Salihli’ye 2 düğün salonu yapılacağını müjdeledi. Hayvan barınağı, çocuk kültür sanat merkezi kazandırmak ihaleye çıktıklarını kaydeden Başkan Ergün, Salihli’nin bu hizmetlerden faydalanacağını dile getirdi.

Kavşak, 600 Araçlık Otopark ve Pazaryeri Yapılacak

Salihli’ye kavşak müjdesi veren Başkan Ergün,“ 6 yerde kavşak yapıyoruz. Bunlardan biri Salihli, Salihli’de birbirine bağlantılı iki kavşak oluyor. Avan proje yapım ihalesi de bitmek üzere. Bize geldikten sonra Karayolları’na onaya gidecek. Bunlar bittiğinde çizim ihalesine ardından da yapım ihalesine çıkılacak. Bu yılın son çeyreğinde başlarız. İki geçiş kavşağı kazandırma çalışmaları devam ediyor. İki kavşağı Salihli’ye kazandıracağız. 600 araçlık otopark ve pazaryeri projesi ortaya çıkmaya başladı. İçinde de dükkanların olacağı bedesten çarşısını da bu proje kapsamında hayata geçireceğiz. Prosedürlerden dolayı hızlı hareket edemiyorsunuz. Bende istiyorum 15 günde yapmayı. Ama her şeyi kanuna uygun yapmak zorundasınız” diye konuştu.

Müjde Üstüne Müjde

Merkezde yeni bir oto terminal yapılacağını açıklayan Başkan Ergün, muhtarlara müjde üstüne müjde verdi. Başkan Ergün, “Yeni oto terminal alanı tespiti kamulaştırma ve imar uygulamaları yapıldıktan sonra ihaleye çıkılacak. Salihli ilçesinde Karaoğlanlı Mahallesi imar planında oto terminal alanında kalıyor. Bununla ilgili kamulaştırmalara başlandı. Projesi de başlar. Kamulaştırmalar istediğimiz hızda gitmiyor. Merkezde Gümüşçayı peyzaj düzenlemesi çalışmalarımız var. Bir ay önce Manisa’da Atatürk kent Parkı projesini bitirdik. Görmenizi isterim. Bu projeye benzer bir projeyi Gümüşçay alanında başkanımızla birlikte yapmayı istiyorum. Güzel bir peyzaj çalışmamız hayata geçecek. Bunların hepsi proje safhasında. Eski TEDAŞ binası Büyükşehre devredildi. Tahliyeler yapılıyor. Bu noktada orayı Büyükşehir Belediyesi hizmeti binası, MASKİ’nin birimleri olacak şekilde düzenlemeyi düşünüyoruz. Ayrıca MABEM, MASMEK kursları için de yer ayırmak istiyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa’da yapmış olduğumuz gençlik merkezleri noktasındaki çalışmalarda dershane yeri kiralamış son safhaya geldi. Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimizin 1 Eylül itibariyle kayıtlarını yapabilecek. 12 ilçemizde binalar belirlendi. Yeni sezonda 6 bine yakın öğrencimizi sınavlara hazırlayacağız. Çocuk Kültür Merkezimizin yapımı da sürüyor. Salihli’de büyük yatırımlarımız var. Sahada gücümüzü size yansıtıyoruz” dedi. Salihli’ye bölgesel bir hal yapılacağını açıklayan Başkan Ergün, Gördes, Köprübaşı, Demirci ilçelerinin de buradan yararlanacağını duyurdu.

‘Ulaşımda Sıkıntıları Çözüyoruz’

Ulaşım noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalara başladığını dile getiren Başkan Ergün, ulaşım mastır planları ihalesinin yapıldığını açıkladı. Başkan Ergün, “ Köylerden ilçe merkezine, ilçe merkezinden Manisa’ya yolcu kapasitelerinin tespitleri yapılıyor. Ancak ilk etapta burada 10 güzergah belirledik. 2 güzergah ilavesi planlanmış. Salihli Durasıllı arasında 2 araç, Salihli Taytan arasında çalışılacak bir hat konulması ve 1 adet araçla taşınması planlanıyor. 60’ın üzerinde otobüs alacağız. 20-25 milyon liralık otobüs alımı yapacağız. Merkezde parayı kaldırdık, şimdi ilk etapta Muradiye, Saruhanlı ve Turgutlu hattından başlıyoruz. Bunların hepsi yeni oluşturduğumuz MANULAŞ bünyesinde çalışmaları devam ediyor. Şehrin merkezine ulaşılacak mahalleleri ile şehir merkeziyle entegre edeceğiz. Bunların planlarını yapıyoruz, ulaşımda sıkıntıları çözüyoruz” diye konuştu.

Meclislerde Siyasi Kararlar Alıyorlar

MASKİ’nin çalışmalarıyla ilgili muhtarlara bilgi veren Başkan Ergün, “Geldiğimiz günden beri büyükşehir meclisinde AK Parti çoğunluğa sahip. Alınan kararlarda ortak mutabakat olan yerler de var. Ancak siyasi noktada çok daha farklı tartışmaların yaşandığı meclisleri yaşadık. MASKİ olarak Manisa’nın genelinde 17 ilçede, 97 mahalle belirledik. Bu mahallelerin komple kanalizasyon ve suyunu sıfırdan yapacağız. MASKİ genel kuruluna 100 milyon liralık kredi borçlanma talebini ilettik. Komisyonda alınanda 100 milyonluk krediyi vermek istemediler. Kasım ayında karara bağlanmasını istediler. Ben de gerekli şeyleri söyledim. Bunun çocuk oyuncağı olmadığını söyledim. Zülfikar Gürcan’ın basına Manisa ilinin tamamında hiçbir köyün kanalizasyon su sorunu yoktur açıklaması var. Bizde bugüne kadar yapmış olduğumuz toplantılarda kanalizasyon su sorunlarını onlara gösterdik. Hiç kanalizasyonu suyu olmayan köyler öncelikle seçildi” dedi.

Seçimler Öncesinde Siyasi Şov Yapılıyor

MASK’nin iller bankasında kredi kullanmasının söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “İller bankasından kredi alınacak. Çok ısrarımız üzerine yapılma kararı adılar. Ancak öyle bir çelişki var ki. Bundan 4-5 ay önce Büyükşehrin bir gazetesi yayınlanmıştı. AK Parti’den suya zam diye. O zaman katı atık bertaraf tesisleri kurulmadan çöp toplama ile ilgili 500 bin su abonesinden bir bedel alınmasını emri vaki geçirmişlerdi. Hukuksuz olduğunu söylememize rağmen, sonra çark ettiler. Şimdi 7 Haziran seçimleri öncesi buna karşı misilleme yapmak suretiyle bir teklif verdiler. Suyun yüzde 57 ucuzlatma önerisi. 15-20 sene öncesi olmayan fiyat tarifesini meclise getirdiler. Kendilerinin de inanmadığı. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Nisan ayının gelirlerinin tablosunu açıklamama rağmen maalesef bu kararın uygulamasını geçirdiler. Bir 150 bin gazete basımı yapıldığı bilgisi ulaştı. Tekliflerin alındığını biliyorum. Manşette AKP suyu yüzde 60 ucuzlattı diyecekler. Bunun yasası kanunu var. Bir dahaki mecliste bir daha görüşülmesi, ardından hukuk aşaması var. Bu yarın uygulamaya geçecek bir karar değil. Tamamen siyasi şov yapılıyor” şeklinde konuştu.

MASKİ’ye Yatırım Yaptırmak İstemiyorlar

MASKİ’nin 10,5 milyon lira aylık tahsilatı olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Bu gelirin 2 milyona yakını iller bankasından geliyor. Yüzde 60’ını düşünce 6,5 milyona düşüyor. 4 milyon lirası sondaj kuyusunun elektrik parasına ödeniyor. Personel paralarını düşününce 4.5 milyon oraya gidiyor. Ne tamirat yapacağız, ne hizmet üreteceğiz Amaç MASKİ’ye yatırım yaptırmamak. Bu şartlarda sahadan çekileceksin. 97 mahallenin tamamıyla ilgili sıfırdan kanalizasyon projeleri bitti. Sahada çalışıldı. Şimdi artık ihaleye çıkılacak. Hem parayı düşüreceksin hem ben yatırım yapacağım. Sadece üç hafta öncesi Gördes ilçesinin merkez arıtma ihalesi yapıldı. Üç arıtmanın ihale bedeli 100 milyon liradır. Bunlar neyle ödenecek. Alaşehir, Demirci, Selendi, Sarıgöl projeleri bitmek üzere. Onlardan da 40-50 milyon gelecek. Onları da bu bütçe ile ödemeye kalkacaksın. Masada bırakacaksın. Yine yürekler acısı, içimin acıdığı su depolarını da nasıl yenileyeceğiz. Su depoları facia, içinde her şey var. 100 mahallemizin su depoları da yenilenecek. Hemen 2-3 ayda bitirmeyi hedefledik. Bir sene içinde su depolarının tamamını yenileceğiz. Vatandaşa sağlıklı su içirelim. Şimdi bunu da yapma diyorsun. 100 köyün içinde 6 tanesi de Salihli’de. Burada komedi yaşanıyor” diye konuştu

Hukuksuz Kararlara Devam Ediliyor

Yaklaşan genel seçimler öncesi hizmetlerin siyasi şovlara alet edildiğini ifade eden Başkan Ergün, “Seçim öncesi siyasi şov amacıyla bunlar yapılıyor. Kanunları okudum. Mümkün değil indirim yapamazsınız. Fiyatları sene başında belirlersiniz. Hukuksuz dememize rağmen oy çokluğuyla karar geçti. Bir hafta 10 gün Manisa’da bu konuşulacak. İşin özü bu hizmetleri yapmayın diyorlar. Benim gelirimi yüzde 60 geriye çekersen bu dükkân iflas eder. Biz bununda üstesinde de geliriz. Siyasi hesap peşinde olanlar, çöküşün başladığını görenler böyle bir hesaba girdiler” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından mahalle muhtarları söz alıp isteklerini teker teker dile getirdi. Salihli’ye yapılacak hizmetlerin kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren muhtarlar, hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu