Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.05.2015 16:23

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kırkağaç’ı ziyaretinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kırkağaç’a yapılacak hizmetlerden bahseden Başkan Ergün, “Büyükşehir olduktan sonra 14 ayı geride bıraktık. Bu süreçte hizmetlerimiz oldu. Ancak yapılanma sürecinde tabi ki istediğimiz seviyede olmadı. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir artık daha fazla sahada olacaktır. Kırkağaç’ta da asfaltından, düğün salonuna, arıtmasından, gençlik merkezlerine kadar bütün eksikliklerini tamamlayacağız” dedi.

İlçe ziyaretlerine devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kırkağaç’ta Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Erdal Nohutçu, Şehnaz Başaran, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır ve Kırkağaç Koordinatörü Ali Rıza Duman katıldı. Toplantıya 30 Mart yerel seçimlerinde kendisine verilen desteğe teşekkür ederek başlayan Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin kurulum süreci, bunun yanında aradan geçen zamanda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sadece sağlık hizmetlerinde ilaçlama için 60 adet araç alındığının altını çizen Başkan Ergün, “Bu yıl Şubat ayından beri ilaçlamalar eksiksiz devam ediyor. Ulaşım noktasında terminalin devri, giriş çıkış ve takiple ilgili süreci geride bıraktık. Kırkağaç’a iki kepçe gönderdik. Bu araçlar sahada çalışmaya başladı” dedi.

Kırkağaç’ta 55 Kilometre Asfaltlama Yapılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde bin 600 kilometre stabilize, 200 kilometre sıcak asfalt ihalesini yaptıklarını belirterek, “Her ne hikmetse ihaleye giren firmalardan birisi Kamu İhale Kurumu’na itirazda bulundu. Trafolara nasıl kedi kaçtıysa, bizim de ihalenin içine çomak sokuldu. Seçim öncesinde bizim sahada olmamız istenmiyor. Ancak biz her türlü engellemeye rağmen bu yaz içerisinde il genelinde belirlediğimiz asfaltlama çalışmasını yapacağız. Kırkağaç’ta da belirlediğimiz 55 kilometre asfaltı bitireceğiz. Bununda maliyeti 4 Milyon TL’yi buluyor” diye konuştu.

Sahada Yetki Kargaşası Var

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin yetki sorumluluk alanı konusunda yetki karmaşası olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Halkımız bilmeliki ilçe merkezi ve mahallelerin merkezinde bulunan yolların sorumluluğu ilçe belediyelerinde. Eski adıyla köy, yeni adıyla mahallelerin ilçe merkezine ulaşımını sağlayan ana yolların sorumluluğu bize ait. Ancak biz buna rağmen mahallelerimize taş desteğinde bulunacağız. Geçtiğimiz günlerde 600 bin metrekare taş ihalesi yaptık. Kırkağaç’tan bize 40 bin metrekare talep gelmiş. Bunu bir ay içerisinde dağıtımına başlayacağız. İlçe belediyelerinde de alabiliyorsanız buyurun alın. Önemli olan hizmetin yapılmasıdır, hizmeti kimin yaptığı önemli değil” şeklinde konuştu.

Düğün Salonları Yapacağız

İlçelerde Düğün Salonu yapılması noktasında gelen taleplerin olduğunu ve bu taleplerin de karşılanacağını ifade eden Başkan Ergün, “Bununla ilgili projelerimiz var. İl genelinde bu çalışmayı başlatacağız. İlk olarak adaletli dağıtım yaparak ihtiyacı olan mahallelerimize düğün salonları yapacağız. Bize Kırkağaç’tan beş adet düğün salonu talebi gelmiş. İlk etapta Kocaiskan Mahallesi’nde bu düğün salonlarından biri yapalım istiyoruz. Ancak burayla ilgili yer sıkıntısı vardı. İlçe meclisinde bize buranın yer tahsisi yapıldığında düğün salonunu hemen hayata geçireceğiz. Eğer bu yeri bize tamamen vermek istemiyorlarsa 25 yıllık tahsisini yapsınlar buna da razıyız” dedi.

Hayvan Barınakları Yapacağız

İlçelerde hayvan barınağı yapılması noktasında çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Ergün, “Bununla ilgili tip projeler hazırlandı. Köpeklerin toplanması noktasında mecliste sorumluluğu bize yüklemek istediler. Biz bunun kanunsuz olduğunu söyledik. Ancak bu konu mahkemeye gitti. Mahkeme kararını verdi ve bizi haklı buldu. Yani ana planlama bizde. Binaların yapılması bizde ama sahadaki çalışmalar ilçe belediyelerine verildi. İlçelerimizde hayvan barınaklarının yapılması ihalesini de yapacağız” şeklinde konuştu.

Camileri Işıklandırıyoruz Yakmıyorlar

Mahallelerde cami aydınlatmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bunları yapıyoruz. İkinci gün elektrik parası gelecek diye yapılan güzel hizmetin önünü kesiyorlar. Cengiz Ergün yaptı diye kapatıyorlar. Biz yapalım ama gerisini vatandaşımız takdir etsin. Eğer yakmayacaksanız yapmayalım. Buralar ibadetimizin yapıldığı yerler. Buradan siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu. Otobüs durakları noktasında kendilerine talep geldiğini de ifade eden Başkan Ergün, “Duraklar konusunda sıkıntı ve talepleri aldık. Toplamda 37 durak talebi gelmiş. Bunun 25 tanesini Kırkağaç’a göndereceğiz. Bunların hepsinin yerleri belirlendi. Oturma bankı konusunda bunları saymak istemiyorum ama 141 talebin 85 tanesini gönderiyoruz” dedi.

Su ve Kanalizasyon Çalışmaları Yapıyoruz

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Manisa’da 17 ilçede acil olarak su ve kanalizasyon olmayan veya çok kötü durumda olan ilçelerden talep istedik. Kırkağaç’ta da beş mahallemiz var. İl genelinde 97 mahallede ekiplerimiz çalışmalarını yaptı. Bir buçuk ay içerisinde bunların projeleri bitirildi. Bu işin maliyeti 130 Milyon TL. MASKİ Genel Kurulunda 100 Milyon TL kredi önerimizi sunduk. Toplantıda biraz fazla ısrarımızla bunu kabul ettirdik. AKP Grubu bunu Kasım’a ertelemek istemesine rağmen ikna oldular ve bu kabul edildi. Bu yaz Allah nasip ederse bu çalışmalara başlayacağız. Bunun yanında MASKİ’nin planladığı bir çalışma var. Yürekler acısı su depolarımız. Manisa’da binin üzerinde su deposu var. Ancak bu depoların durumu çok kötü. Bunla ilgili 100 mahalle tespit ettik. Buda 2,5 Milyon TL’ye malolacak. Bununda ihalesine çıkıyoruz. Kırkağaç’ta ilk etapta dört su deposunu yenileyeceğiz. Hedefimiz bir yıl içinde bunların tamamını bitirerek, vatandaşımıza sağlıklı su içirelim düşüncesindeyiz” diye konuştu.

MASKİ’ye Hizmet Yaptırmıyorlar

MASKİ’de AKP Grubu’nun önerisiyle suya yüzde 60 oranında indirim yapılıdğını hatırlatan Başkan Ergün, “Daha önce su faturalarından katı atık bedeli adı altında para alınmasını isteyen AKP biz bunun önüne geçince, siyasi amaçlı su faturalarında indirim yapılmasını istedi ve bu karar kabul edildi. MASKİ’nin Nisan ayı itibariyle il genelinde su geliri 10,5 Milyon TL, İller Bankası’ndan da 3 Milyona yakın geliri var. Yani MASKİ’nin aylık geliri şu anda 12,5 Milyon TL. İl bütününde bin 600 sondaj var. Bunun elektrik gideri her ay 4 Milyon TL’yi geçiyor. Bin 250 personel sayısı var il genelinde. 4,5 Milyon TL buraya gidiyor. Her ay pompalar bozuluyor, araçlar sahada bunların mazotu var. Buraya da 2,5 Milyon TL gidiyor. Şimdi geriye kalan parayla biz nasıl yatırım yapacağız. Şimdi Yüzde 60 su faturalarında indirime gidildi. Bu belirtiğimiz rakamlar daha da azaldı. Siyasi şov amaçlı alınan bir karar. Hukuksuz olduğu ortada. Sonuç itibariyle bakkal dükkanı yönetmiyorsunuz. Gelirler, giderler hesaplanmalı” dedi.

Balıkesir’de Bizden Daha Fazla Personel Var

Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Balıkesir’in bizden nüfusu daha az olmasına rağmen BASKİ’de bin 680 kişi çalışıyor. Bize personel azaltın diyorlar. Ama bunlar aşılacaktır. Biz yine doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz” diye konuştu. Kırkağaç merkez ve Gelenbe’de iki itfaiye birimi oluşturacaklarını da ifade eden Başkan Ergün, “Yine devir tasfiye komisyonunca hal personelini bize devretmişler. Ancak hal binasını devretmemişler. Kırkağaç’ta Belediye Başkanımızı ziyaretine geldiğimizde yarım kalmış bir inşaat vardı burada. Buraya 1 Milyon yatırım yapalım bu binanın yarısını biz kullanalım istedik. Ancak halen askıda duruyor. Sonuç itibariyle bunlarla da uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kırkağaç’a MABEM ve MASMEK Müjdesi

Manisa’da il genelinde 12 ilçede MABEM ve MASMEK kurslarını vermek için çalışma içerisine girdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Kırkağaç’ta yer sıkıntısı olduğu için burada bu faaliyeti başlatamamıştık. Ancak burada kayıtlar alınabilir. Bir dershane yerini boşaltarak bize teslim edecekmiş. Buradan faydalanacak öğrencilerimiz üniversite ve TEOG sınavlarına hazırlanacaklar. Manisa merkezde bugüne kadar eğitim verdiğimiz öğrencilerin tamamı başarılı oldu. İnşallah bu başarıyı ilçelerimizde de yakalayacağız” dedi.

Artık Saygı Duyun

İlçelerde çocuk merkezleri yapmayı planladıklarını ancak halka yaptırmayın, karşı çıkın diye baskı yapıldığını ifade eden Başkan Ergün, “Bu kadarda siyaset yapılmaz. Hizmetin siyaseti olmaz diyoruz. Biz seçildik artık saygı duyacaksın. Gelin hep birlikte bu halka hizmet edelim. Gelin Büyükşehirin nimetlerinden faydalanın dedik. Gelen gelir, gelmeyen gelmez. Bir çocuk merkezi bile burada çok görülüyorsa söyleyecek sözüm yok” şeklinde konuştu.

Şimdi Sahada Daha Fazla Olacağız

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, seçimlerin üzerinden 14 ay geçtiğini ifade ederek, “İlk etapta 14 ayı geride bıraktık. Hiç birşey yapılmadı sanılmasın. Ama istenilen düzeyde tabi ki değil. Büyükşehir hizmetlerine yeni başlıyor. Büyükşehir bu süreçten sonra artık sahada daha fazla yer alacaktır. İl Özel İdaresi yok Valilik yok. Bu noktada el birliğiyle iyi istişarelerle siyaset düşünmeden bu hizmetleri hep birlikte yapalım” dedi.

Muhtarlardan Teşekkür

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Kırkağaç’a gelerek talep ve görüşlerini dinlemesinden dolayı mutlu olduklarını belirten mahalle muhtarları Başkan Ergün’e teşekkür ettiler. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden faydalanmaya başladıklarını ifade eden mahalle muhtarları, taleplerinin de programa alınmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Toplantının ardından Kırkağaç Acar İdmanyurdu Kulüp Başkanı Levent Komşuoğlu ilçelerini ziyaretinden ve spora verdiği destekler nedeniyle üzerinde çini işlemeler bulunan bir tabak hediye etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu