Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
12.06.2015 10:44

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle kurulan ve Manisa’yı kültür ve sanat kimliğiyle ön plana çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, 5’inci yılını görkemli bir şekilde kutladı. Konservatuvar öğrencilerinin adeta büyüleyici performans sergilediği geceye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı.

Manisa’nın kültür ve sanat şehri olmasında önemli bir rol üstlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, kuruluşunun 5’inci yılını kutladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenen kutlama programına Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da, eşi Alparslan Ustamehmetoğlu ile birlikte katıldı. Konservatuvar öğretmenleri ve öğrencileri tarafından organize edilen etkinlik, tiyatro bölümü öğrencilerinin dans gösterileri ile başladı. Konservatuvar öğrencilerinden Gözde Ece Gümüşdere’nin solo piyano performansı, salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı. Konservatuvarın en küçük öğrencisi olan Onurcan Pamukçu da, “Şu Karşıki Dağda” isimli şarkıyı söyledi. Sesiyle Manisalı sanatseverleri adeta büyüleyen öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın geleceğin yeteneklerini yetiştirdiğinin kanıtı oldu.

Engeller Aşılmak İçindir

Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri de ‘Engelsizler’ ve ‘Seksenler’ oyunlarında hünerlerini sergiledi. Her insanının birer engelli adayı olduğundan yola çıkan oyun, engelli bireylerle iletişim kurabilmenin, yeni ufuklara yelken açabileceğini salondaki tüm sanatseverlere gösterdi. Oyun sonunda sahnedeki öğrenci elindeki karanfili Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu’na verdi. Bu jest seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

80’ler de Unutulmadı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin performans sergilediği ikinci oyun, Türkiye’nin belleğinde yer eden ve uzunca yıllar unutulmayacak olan 80’li yıllara aitti. ‘Seksenler’ adlı oyunda o yıllarda üniversitede öğrenci olan bireylerin ailelerinin içindeki insanlarla bile görüş farklılığı yaşadığı ve şiddetin arttığına işaret ediyordu. O yılların buhranını yaşayan bir kadının anılarından yola çıkarak canlandırılan performans, hem o yılları yaşayanları geçmişe götürdü, hem de gençlere 80’li yıllar hakkında bilgi verdi.

Ritim Şov Muhteşemdi

Gecede, Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar eğitim görevlisi ve öğrencilerinden oluşan ritim gösterisi de gerçekleştirildi. Vurmalı sazlardan oluşan ekibin gösterisi salondaki seyircileri adeta yerinde oynayarak, sahnedeki ekibe eşlik etmelerini sağladı. Gösterilerin tamamlanmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, konservatuvar eğitimcilerine teşekkür etti ve öğrencilere mezuniyet belgelerini takdim etti. Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kültür ve sanata büyük önem verdiğini, bunun da kendilerine itici bir güç olduğunu vurguladı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu