Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
29.06.2015 23:52

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıları iftar yemeğinde buluşturdu. Protokol üyeleri, oda dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı yaklaşık 400 kişilik iftar yemeğinde konuşan Başkan Ergün, Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek, “ Bu birlik ve beraberliği şehrimizi yönetirken de gösteriyoruz. Sizlerle birlikte Manisa’yı geleceğe taşıyoruz” dedi.

Manisa’nın önde gelen isimleri, Manisa Milletvekilleri, eski belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları, oda başkanları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Sultan Restoranda verdiği iftar yemeğinde biraraya geldi. Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Ergün, teker teker tokalaşarak iftar yemeğine katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğine Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Baro Başkanı Ali Arslan, MTSO Başkanı Adnan Erbil, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, eski Belediye Başkanları Zafer Ünal, Ertuğrul Dayıoğlu, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları, sendika başkanları, siyasi parti temsilcileri, ulusal ve yerel basın temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eller Semaya Açıldı

Manisa’yı buluşturan iftar yemeğinde eller semaya açıldı. Hüseyin Köroğlu tarafından okunan iftar duasının ardından oruçlar açıldı. Birçok kişinin biraraya gelme fırsatı bulduğu yemekte okunan ilahiler Ramazan ayının ruhunu yaşattı. İftar yemeğinde konuklara seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, yemeğe katılan konuklara teşekkür etti. Başkan Ergün, “ Bu vesileyle bu güzel iftar sofrasında sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı ve bu iftar sofraları bizlerin bir araya gelmesine, kaynaşmasına, konuşmasına vesile oluyor, dostluklar pekişiyor. Bu mübarek günler vesilesiyle yüce Allah’tan bu güzel birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Büyük Hizmetlerini Anlattı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin büyük yatırımları ve hizmetleri birer birer hayat geçirdiğini dile getiren Başkan Ergün, 17 ilçeye en güzel hizmetleri yapmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Ergün, “Manisa’mızın iki kanayan yarası var. Bunlar Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisleri. Bu gibi çevreci yatırımlarımızda da önemli mesafeler kat ettik. Öncelikle mevcut olan ancak çalışmayan 11 adet atık su arıtma tesisinin ihalesini yaparak, bu tesisleri çalışır duruma getirdik. Merkez, Turgutlu ve Gördes ilçelerimizin atık su arıtma tesislerinin ihalesi yapıldı. Yine Selendi, Sarıgöl, Demirci ve Alaşehir ilçelerimizin de atık su arıtma tesisi projeleri hazırlandı. Bunların da ihalesine kısa sürede çıkılıyor. Katı atık bertaraf tesisi konusunda da önemli adımlar attık. Bu önemli tesisimizin 17 Haziran günü açık ihalesi gerçekleşti. İhaleye katılan firmaların değerlendirilmesi yapılıyor. İhale sürecinin ardından maksimum 24 ay gibi bir sürede Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiindeki modern katı atık bertaraf tesisimizi hayata geçirerek, Manisa’mızı bu büyük sorundan kurtarmış olacağız” diye konuştu.

Oda Dernek Başkanlarından Alkış Tufanı

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımları teker teker anlatan Başkan Ergün, oda ve derneklerin faydalanacağı ikiz kulelerin inşaatının ilerlediğini belirterek, oda derneklerin yer sorununun çözüleceğini söyledi. Oda başkanları da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ikiz kulelerde kendilerine yer verileceğinden dolayı alkışlarla teşekkür etti. Son olarak birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Ergün, “Büyükşehir geçiş sürecini diğer yeni büyükşehir olan illerimize oranla çok önde tamamladık. Bunun ardından 17 ilçemizin tamamına eşit bir şekilde hizmet götürebilmenin planlamasını yaptık. Tüm ilçelerimizde yatırımlarımız belli bir planlama çerçevesinde hayata geçiyor. Değişen Manisa’mızı bir bütün olarak güzelleştirip, geliştireceğiz. İlimiz merkezinde 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otoparkımız hızla devam ediyor. Ön görülen takvim günü öncesinde inşallah buranın açılışını yapacağız. Yine Oda ve Dernekler ile MASKİ binamızın olacağı İkiz Kuleler projemiz de yılbaşına kadar tamamlanmış olacak. Kısacası Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşının ihtiyaç duyduğu proje ve hizmetleriyle adından söz ettirmeye devam edecek. Bu düşüncelerle bu güzel iftar soframıza katılımlarınızdan dolayı hepinize bir kere daha teşekkür ediyorum. Allah bu güzel birlik-beraberliğimizi ve ağız tadımızı bozmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konuklara Ramazan şerbeti dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yemekten dolayı teşekkür eden konuklar, bu tür organizasyonlarla Manisa’da birlik ve beraberliğin arttığını dile getirdiler.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu