Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
30.06.2015 18:21

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hafsa Sultan Mahallesi’nde iki adada yapmayı planladıkları kentsel yenileme projesi ile ilgili bilgi vermek ve projenin ayrıntılarını görüşmek üzere Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti. Bölgenin kanayan bir yara haline geldiğinin altını çizen Başkan Ergün, “Yapılacak olan hizmet Manisa için yapılacak. Kişisel egoları, kişisel kaprisleri bırakıp ortak noktada buluşmamız lazım” dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hafsa Sultan Mahallesi’nde iki adada uygulamak istedikleri kentsel yenileme projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramiz Şiyak, Can Mercül, Saniye Altay, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü, Şehir Plancısı Ahmet Turgut, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Yunusemre Belediyesi Plan Proje Etüd ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı ile birlikte ilgili dairelerde görev yapan personel katıldı. gerçekleştirilen toplantıda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile birlikte başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürlerine Hafsa Sultan Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı kentsel yenileme projesi ile ilgili sunum yapıldı. Proje üzerindeki ayrıntılardan bahsedildi.

Dönüşümün Biran Önce Başlaması Gerekiyor

Hafsa Sultan Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan proje ile ilgili sunumun ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bölgedeki dönüşümün biran önce başlaması gerektiğine dikkat çekerek, “Burası 30 yıldır kanayan bir yara haline gelmiş. Depreme dayanıksız konutlar, çarpık yapılaşmalar var. Bilindiği üzere biz bununla ilgili geçtiğimiz dönemde bir çalışma içerisine girdik. O zaman büyük bir alanı kapsayan çalışmalarımız siyasi olarak reddedilmişti. Bu sefer ikinci denememiz. Bu seferde olmazsa bu sorun 30 yıl daha gider” dedi.

Konut Açığı Günden Güne Büyüyor

Manisa’da ki konut açığının günden güne büyüdüğüne işaret eden Başkan Ergün, “Bu projemizin biran önce hayata geçmesi, konut açığının da kapanmasına ve inşaat sektörünün önünün açılmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum. Burada Hafsa Sultan Mahallesi’nin yanı sıra Fatih ve Yeni Mahalle’de ikamet eden vatandaşlarımızda bu projeyi bekliyor. Yapılacak olan projenin ardından bu iki mahallede ki vatandaşlarda bizim adalarımızı da yapın diye kapımızı çalacaktır” şeklinde konuştu.

Bu İşin Siyaseti Olmaz

Bu projede Manisa’nın geleceğine yönelik bir adım attıklarını ve kesinlikle siyaset düşünmediklerini dile getiren Başkan Ergün, “Bu işin siyaseti olmaz, iki başkan olarak dik durmalıyız. Kamuoyunun karşısına geçerek bu projenin arkasında olduğumuzu göstermeliyiz. Benim yaptığım toplantılarda sizin TOKİ konutları projeniz ile ilgili söylemlerim var. Yapıyorlarsa helal olsun, sonuçta yapılacak olan proje Manisa için yapılacak” dedi.

Kişisel Egolar, Kaprisler Yerine Ortak Noktada Buluşalım

İki başkan olarak bölgenin sorununa hassasiyetle yaklaşmak zorunda olduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Buradaki kanayan yarayı değiştirmek için kişisel egoları, kişisel kaprisleri bırakıp ortak noktada buluşmamız lazım. Sonuçta halk benimde, senin de söylediklerine güvenmeli. Manisa’nın menfaati için dik durmalıyız. Ortak hareket etmeliyiz. Sonuç itibariyle bir başlangıç yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Şehrin Geleceği İmardan Geçiyor

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de Manisa’nın imar sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bizim bu konudaki duruşumuz hep netti. Bu şehrin geleceğine yatırım yapacaksak en başta bulunan imar ve konut sorununun çözülmesi gerekiyor. Bu işler önceden beri hep ötelenmiş. Bu sorunun çözülmesi noktasında da işbirliği yapılması gerekiyor. Siz bu öneriyi meclise ilk getirdiğinizde, bizde sıcak baktık. Halk istiyorsa yapılmasından yana olacağımızı belirttik” dedi.

Siyasi Çekincelerimiz Var

Hafsa Sultan Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan kentsel yenileme projesi ile ilgili olarak siyasi çekinceleri olduğundan bahseden Başkan Çerçi, “Siyasi olduğu kadar, birde halk yönü var. Biz bu mahallede toplantı yaptık. Vatandaş farklı anlıyor, hakkının yenildiğini söylüyor. Tabi bunun yanında projeyi isteyenler, kafası karışık olanlar ve çekimser olanlar var. Bu doğrultuda bu iş siyasi malzeme haline getirildiğine bir siyasetçi olarak büyük sıkıntılar yaşarız. Açık ve net konuşayım. Şöyle bir çekincemiz var. Biz Ak Parti grubu olarak bu projeye onay verdiğimizde, yarın projeyi istemeyenler bizim kapımızı çalacaktır. “Projeye neden engel olmadınız” diyecektir. Sizin kapınıza gelenlere de “Projeyi Ak Parti geçirdi gidin onlardan hesap sorun” dendiğinde burada siyasi bir sorun ortaya çıkar. Hadi projeye onay vermedik bu seferde projeyi isteyen halk “Neden geçirmediniz” diye bize hesap soracaktır. Yani projeye onay versen bir türlü, vermesen bir türlü” şeklinde konuştu.

Ortak Hareket Etmeliyiz

Projenin siyasi malzeme haline getirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çerçi, “Söylediğimiz gibi bizim bu konuda endişelerimiz var. Bu konu siyasi malzeme haline getirilecekse, konuşmaya hiç gerek yok. Bu şehrin geleceğini düşünüyorsak siyaseti bir kenara bırakmalıyız. Ortak hareket etmeliyiz”

Teknik Ekipler Ortak Hareket Edecek

Toplantı sonunda teknik ekiplerin ortak hareket etmesi ve proje üzerinde birlikte çalışılması noktasında karar alındı. Yunusemre Belediyesi’nin Laleli Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladığı Kentsel Yenileme projesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsa Sultan Mahallesi’nde planladığı projenin entegrasyonunun da sağlanması ve iki projenin bir bütün olarak değerlendirebileceği de gündeme getirildi. Toplantıların önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu