Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
11.08.2015 22:35

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Bölge Isıtma Sistemleri çalışmaları ile ilgili önemli bir karar çıktı. Soma’da sistemin ilk etap çalışmalarının hızla ilerlediğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “2. etap ihalesini de 8 bin veya 10 bin aboneyi kapsayacak şekilde 11 milyon TL + KDV’ye yakın bir bedelle bir yatırıma girdik. Hedefimiz inşallah 31.12.2015 tarihinde işi bitirmek. Abonelerin kesin netleşmesi lazım. Soma’ya bunu kazandırdıktan sonra, inşallah 2016’da da Kırkağaç’a bu hizmeti ulaştırırız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda AKP Grubu’ndan Can Mercül, Ulus Kotluca, Hüseyin Gündoğan, Hatice Gözeten ve Ahmet Alhan’ın Kent Estetiği Kurulu’na seçilmesi yönündeki teklif, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın itirazıyla yeniden görüşüldü. Başkan’ın itirazı, MHP ve CHP oylarının kabul oylarına karşın, AKP grubunun ret oyuyla reddedildi. Teklifle ilgili konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, teklifin usul olarak yanlış olduğunu ifade etti. Yine Başkan Ergün’ün itirazıyla mecliste yeniden görüşülen Soma Otogar alanının huzurevi olarak plan değişikliği konusu da yine AKP grubunun oylarıyla reddedildi. Başkan Ergün, tekliflerin yargıya taşınacağını söyledi.

Turgutlu Gençlik Merkezi komisyonda görüşülecek

Meclis’te Turgutlu’ya Gençlik Merkezi yapımı için bina satın alınması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yetki verilmesi maddesi, AKP Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan’ın komisyona gönderilmesi talebi üzerine atışmalara neden oldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Turgutlu’da MABEM ve MASMEK kurslarının da yer alacağı merkez için yer arayışında olduğunu söyledi. Konu üzerine söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu’nun mevcut gençlik merkezi binasının Büyükşehir Belediyesi’ne satışının yine Turgutlu halkına hizmet verecek bir hizmet olarak döneceğini söyledi. Şirin, konunun neden bu kadar büyütüldüğüne anlam veremediğini de dile getirdi. Tartışmaların ardından madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Selendi’yi hedef almayın

Sarıgöl’de Metin Nişancı adlı bir hayırseverin Dadağlı Mahallesi’nde çok amaçlı salon yapılması şartıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne arsa bağışlaması konusunda söz alan AKP Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan, bu tür bağışların AKP’li belediyelere de yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bakın Akhisar’da, Saruhanlı’da, Gölmarmara’da, Gördes’te ve Akhisar’da barınak yapmak için yer bulamıyoruz. Bu günümüzün en önemli yatırımlarından bir tanesi” dedi. Gürcan’ın Selendi’ye hizmet yapılması ile ilgili konuşmalarına yanıt veren Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş da, “Selendi Manisa’nın en doğusunda. Biz büyükşehirin imkanlarından yararlanalım düşüncesiyle çalışma yapıyoruz. Selendi’de hala ‘Uşak’a bağlanalım’ düşüncesi var. Manisa Büyükşehir olmadan da Cengiz Başkanımız hizmet getirmişti. Manisa sadece Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi’nden ibaret değildir. Diğer ilçelerimize haksızlık yapılıyor. Onun için burada eksiğimizi belirtiyorum. Lütfen yapılacak hizmetlerle ilgili Selendi’yi hedef almayın” dedi.

Kırkağaç’a yeni yıl müjdesi

Soma Bölge Isıtma Sistemleri’nin abone bağlantı ve güvence bedellerinin belirlenmesi ile ilgili MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve Meclis Üyesi Doğan Ensivri tarafından Meclis’e sunulan önerge üzerine bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meclis üyelerine Soma’daki Bölge Isıtma Sistemleri çalışmaları hakkında bilgi verdi. Soma’da ilk etap çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Ergün, “2. etabın ihalesini de 8 bin veya 10 bin aboneyi kapsayacak yaklaşık 11 milyon TL + KDV’ye yakın bir bedelle bir yatırıma girdik Soma’da. Hedefimiz inşallah 31.12.2015 tarihinde bitirmek. Bu 8-10 bin aboneye ulaşmak. Abonelerin kesin netleşmesi lazım. Bunlarla ilgili komisyondaki arkadaşlarımız çalışacaklardır. Soma’ya inşallah bunu kazandırdıktan sonra, inşallah 2016’da da Kırkağaç’a bu hizmeti ulaştırırız” diye konuştu.

Gördes Büyükşehir’den otopark istedi

Meclis’te söz alan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den Gördes’e otopark yapmasını talep etti. Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Ergün, Gördes’e Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Şehit Makbule Hanım meydan düzenlemesi projesinin yanı sıra yine ilçeye yapılması planlanan otopark alanlarının belirlenmesi ile ilgili Akyol’la en kısa zamanda bir araya geleceklerini söyledi. Gördes Makbule Hanım meydan düzenlemesinin altına otopark yapmayı düşündüklerini, ancak zemin etüdünden olumlu sonuç alınmadığını belirten Başkan Ergün, Gördes’e otopark da kazandıracaklarını, planlamaların buna göre yapıldığını vurguladı.

AKP'de bir istifa daha

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı toplantısında AKP'de bir istifa daha yaşandı. Daha önce Orkun Şıktaşlı'nın istifa ettiği AKP'de bu kez de Salihlili meclis üyesi Cihan Sarı istifa etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarı'nın partisinden istifa ettiğine ilişkin dilekçesini meclis üyelerine okudu. Ağustos ayı toplantısına katılmayan Sarı'nın bağımsız meclis üyesi sıfatıyla bundan sonraki toplantılara katılacağı belirtildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu