12.12.2011 11:06

MANİSA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu gerçekleştirdiği seyyar satıcı operasyonlarında, açıkta satılan yiyeceklere el koydu. Ayrıca fırın denetimleri de yapan ekipler, 40 fırının 35’ine cezai işlem uyguladı.

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yoğun hafta sonu mesaisinde seyyar satıcılarla mücadele etti. Özellikle pazaryerleri etrafında denetim yapan ekipler, 25 adet terazi ile çok sayıda açıkta satılan ekmek, tatlı ve pilava el koydu. Ayrıca fırınlarda da denetim yapan ekipler, 40 fırını kontrol edip, 35 esnafa da cezai işlem uyguladı. Çalışmalarının hafta sonu da devam ettiğini belirten Zabıta Müdürü Aydoğan İra, “Zabıta ekipleri olarak bizim için hafta içi ya da hafta sonu fark etmiyor. Amacımız kayıt dışına dur demektir. Şehir içinde gece gündüz çalışıyor, halkımızın sağlıksız yiyecek tüketmesini önlemenin yanı sıra esnafımız arasındaki haksız rekabeti ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ben ve mesai arkadaşlarım bu konuda çok hassas davranıyoruz. Herkesin tek amacı Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatı doğrultusunda hizmetin en iyisini yapmaktır” diye konuştu.