13.12.2011 13:15

MANİSA Belediyesi, Milli Mücadele kahramanlarından Manisa eski müftüsü Müftü Ahmet Alim Efendi’yi, ölümünün 81. yıldönümü olması nedeniyle mezarı başında andı.

Milli Mücadele kahramanlarından Manisa’nın kurtuluşunda önemli rol alan isimlerden olan Müftü Ahmet Alim Efendi, ölümünün 81. yıldönümünde Çatal Mezarlığı’nda bulunan kabri başında dualarla anıldı. Çatal Mezarlığı’ndaki anma törenine Belediye Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Belediyesi Kültür-Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, parti yöneticileri, Müftü Alim Efendi’nin yakınları ve sevenleri katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, Müftü Alim Efendi ve O’nun gibi binlerce isimsiz kahramanın Türk istiklal ve cumhuriyetini koruma ve kollamada, yeni nesle güzel örnek teşkil ettiğini vurguladı. Konuşmanın ardından Hatuniye Camii İmam Hatibi İsmail Cesur tarafından, Müftü Ahmet Alim Efendi’nin ruhuna ithafen dualar okundu.