Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
13.12.2011 15:35

MANİSA Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Aralık ayı belediye meclis toplantısında yaşanan borç faizi tartışmasına açıklık getirdi. Meclis AKP Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik’in basına yansıyan ‘Yok böyle bir borç, Çelik’ten MHP’ye faiz yalanlaması’ gibi söylemlere cevap veren Köroğlu, “Sayın Ömer Faruk Çelik yanlış bilgilendirilmiştir. Geçmiş dönemin TEDAŞ borcu faizi olan 2 milyon 681 bin 176,26 TL, Vergi Dairesi’ne de 2 Milyon 900 bin 698,95 TL olmak üzere toplamda 5 milyon 581 bin 875,21 TL ödenmiştir” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, AKP Grup Başkanı Ömer Faruk Çelik’in belediyenin ödemiş olduğu faizlere yönelik yaptığı açıklamalarına cevap verdi. Çelik’in ‘böyle bir borç söz konusu değildir’ şeklindeki beyanatlarını değerlendiren Köroğlu, belgelerle konuştu. Köroğlu, “MHP Grup Sözcümüz Mehmet Güzgülü, bütçe görüşmeleri yapılırken ifade ettiği bir cümle üzerine AKP Grup Sözcüsü Ömer Faruk Çelik kardeşimiz konuyu araştıracağını ve açıklama yapacağını söylemişti. Geçtiğimiz günlerde sanıyorum araştırmasını yaptı. Nasıl ne şekilde bilgi aldı bilmiyorum ama basından takip ettiğimiz kadarıyla Mehmet Güzgülü de açıklamaları okumuş. Manisa dışında iş seyahatinde olduğu için benim açıklama yapmam konusunda görüş alışverişi yaptık. Grubumuz adına kamuoyunu doğru bilgilendirme mecburiyetimiz vardır. Basında çıkanlar ise ‘Yok böyle bir borç, ‘Çelik’ten MHP’ye faiz yalanlaması’, ‘Yanlış hesap Çelik’ten döndü’ başlıklarıyla haberler yer almıştır. Konunun aslını araştırdık. Kayıtlar belediyemizde olduğu için elimizdedir. Dokümanlara baktık. Elimdeki kayıtlara göre Mehmet Güzgülü’nün meclisteki beyanatının doğru olduğunu teyit ediyorum. Ömer Faruk arkadaşımız açıklama yapmakta acele etmiştir. Belki tam bilgi alamamıştır” dedi.

5 Milyon 581 Bin 875 TL Ödendi

Yanlış haber niteliği taşıyan açıklama ve ithamlara cevap vermeyi doğru bulduklarını ifade eden Köroğlu, “Kendisi net rakam söylememiştir. Mehmet Güzgülü açıklamasında 5 buçuk trilyon yani bugünün parasıyla 5,5 milyon TL civarında olduğunu söylemiştir. Rakamları net bir şekilde söyleyebilirim. Sadece 2009 yılında yani bizim göreve geldiğimiz zaman içerisinde TEDAŞ’a ödemek zorunda kaldığımız ve nakit ödediğimiz borçların faizi 2 milyon 681 bin 176,26 TL’dir. Ayrıca Vergi Dairesi’ne olan 2009 yılına ait borçların faizi yıl içerisinde ödenmiştir. Bu borç da 2 milyon 900 bin 698,95 TL’dir. Toplam olarak 5 milyon 581 bin 875,21 TL ödenmiştir. Bunun bir kısmı Vergi Dairesi’ne olan arsa ile ödenmiştir. Dolayısıyla Mehmet Güzgülü açık ve net mesaj vermiştir. Belediyemizin icraatlarında, harcamalarında ne kadar titiz olduğunu kamuoyu gayet net bilmektedir. Belediye Başkanımızın nasıl bir hesap adamı olduğunu, geçmişe ait borçların nasıl ödendiğini halkımız bilmektedir. Hatta görevimize başladığımız 1 Nisan 2009 tarihinden 31 Aralık 2009 tarihine kadar geçen süre zarfında belediyemiz sarkan borçların 31 milyon 525 bin 799,44 TL’sini ödemiştir. Bu konuda gerçekten ne kadar hesap bilir, ölçülü gidildiğini Manisa Belediye’mizin mali yönden nasıl bir disiplin altına alındığını Manisa halkımıza Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu adına tekrar ifade etmek istedim. Polemik konusu olsun istemiyoruz ama Manisa halkını doğru bilgilendirmek gibi bir mecburiyetimiz olduğu inancıyla bu açıklamayı yapıyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu