Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.12.2011 17:04

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişin Manisa Belediyesi’nde inceleme yapmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaklaşık iki ay önce 16 müfettişin denetim yaptığını ve kendilerine teşekkür ederek Manisa’dan ayrıldığını hatırlatan Başkan Ergün, “Şimdi ki inceleme 2005 yılında yani geçtiğimiz dönemde yapılan tahsislerle ilgili bir konudur. Manisa Belediyesi her konuda şeffaftır. Eğer bizimde eksikliklerimiz varsa, bunu düzeltiriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir müfettişin Manisa Belediyesi’nde yaptığı incelemeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, incelemenin geçtiğimiz dönemle ilgili bir tahsis konusundan kaynaklandığını söyledi. İki ay öncede Manisa Belediyesi’nde 16 müfettişin inceleme yaptığını dile getiren Başkan Ergün, “Müfettişlerin incelemesi yaklaşık beş hafta sürdü. Bütün müdürlüklerimizde yapılan alımlar, hizmet işleri kontrolden geçti. İncelemelerin ardından müfettişler bize teşekkür ederek Manisa’dan ayrıldı. Bu incelemeden bir gün sonra da Sayıştay’a bağlı dört müfettiş 2011 yılının ilk sekiz ayının gelir gider hesapları ve bütün yapılan harcamalarla ilgili inceleme yaptı. Yine incelemelerin ardından Sayıştay müfettişleri de teşekkür ederek ayrıldılar” dedi.

2005 Yılında Yapılan Tahsisler İnceleniyor

Son olarak Manisa Belediyesi’nde denetim yapan İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişin 2005 yılında yapılan tahsislerle ilgili araştırma yaptığını ifade eden Başkan Ergün, “Kendisiyle görüşme fırsatım olmadı. Ancak geçtiğimiz dönemde yapılan tahsislerle ilgili inceleme yaptığını öğrendim. Aradan altı yıl geçmesine rağmen böyle bir inceleme yapılmasının nedeni tahmin ediyorum bir şikâyetle ilgilidir” dedi.

Biz Her Konuda Şeffafız

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, her platformda dile getirdiklerini ve kendilerinin şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini ifade ederek, “Biz şunu hep söyledik. Bizim her şeyimiz şeffaf açık ve nettir. Mutlaka eksikliklerimiz vardır. Bu eksikliklerimizde bazen bilgi eksikliğimizden kaynaklanabilir. Böyle bir şey varsa da eksiklik ve yanlışlarımızı doğruya çeviririz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu