Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.11.2015 17:46

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan öğretmenleri unutmadı. Başkan Ergün, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmesinin yıldönümü dolayısıyla kutladığımız bu özel günde tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Programda Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde bulunan MABEM (Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi), MASMEK (Manisa Sanat ve Meslek Edindirme Kursu), konservatuar, kreş, çocuk kültür ve sanat merkezleri ile birlikte gençlik merkezlerinde görev yapan öğretmenler yer aldı.

Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, Daire Başkanları, MABEM, MASMEK, konservatuar, kreş, çocuk kültür ve sanat merkezleri ile birlikte gençlik merkezlerinde görev yapan öğretmenler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak MABEM bünyesinde eğitim veren İngilizce Öğretmeni Sinem Bayraktar, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Öğretmenlerimizi Hatırlamak İçin Bir Günü Beklemek Doğru Değil

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün düzenlenen programda yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmesinin yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenleri hatırlamak için yılın bir gününü beklemenin doğru olmadığını ifade eden Başkan Ergün, “Onları yılda bir güne sığdırmak elbette doğru değildir ve mümkün de değildir. Öğretmenlerimizin bizlerin üzerindeki emekleri ve hakları hiçbir zaman yadsınamaz. Bu nedenle öğretmenlerimizi, her zaman için saygıyla anmak bizim hem manevi, hem de insani görevimizdir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Alanında Öncü Oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanında önemli hizmetler verdiklerinin altını çizen Başkan Ergün, “2007 yılında Belediye Meclis kararıyla açılan ve 2009 yılında yepyeni vizyonuyla hizmet veren MABEM bunlardan bir tanesi. Her geçen gün başarı çıtasını yükselterek yüzde 100 başarıya ulaşan bu eğitim kurumumuzda emek veren siz değerli eğitmenlerimizi bir kez daha kutluyorum. Geldiğimiz noktada “17 İlçesiyle Manisa Büyükşehir Projesi” kapsamında MABEM‘i bütün ilçelerimize yaydık. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla il genelinde 19 idareci, 240 öğretmen, 17 kayıt kabul memuruyla; 143 derslikte ve 5 bin 212 öğrencimize eğitim veriyoruz. İkinci bir eğitim hamlemiz de geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri. Çocuk merkezlerimiz 4-12 yaş aralığında bulunan çocuklarımıza 1 memur ve 42 öğretmen ile 12 branşta eğitim veriyor. Bu branşlar okul öncesi eğitim, Matematik, İngilizce, Türkçe, Mental aritmetik, Satranç, Resim, Halkoyunları, Bale, Ritmik jimnastik, Gitar ve Keman” diye konuştu.

MASMEK’te 2 bin 760 Kursiyere Ulaşıldı

Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kadınların faydalandığını MASMEK kurslarından da bahseden Başkan Ergün, “Başta kadınlarımız olmak üzere yetişkin eğitimini ön plana çıkardığımız MASMEK kurslarımız Manisalıların genel eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. MASMEK, Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Yönetmelik esaslarına göre eğitim veriyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 35 öğretmen ile 34 branşta, 5 merkezde, toplam 2 bin 760 kursiyerimize kurs verdik. Ayrıca kursiyerlerimizin, üretmiş oldukları ürünlerini satarak aile ekonomisine katkıda bulunabilecekleri 2 adet Yeni Han, 2 adet Kültür Sitesi ve 1 adet de Yeni Garaj olmak üzere toplam 5 adet satış merkezimiz bu sene faaliyete geçiriyoruz. Bunun müjdesini de buradan vermek istiyorum” dedi.

Konservatuarımız İle Sanatçının Yanındayız

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının da önemli eğitim hizmetlerden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “2015-2016 eğitim yılına geçtiğimiz ay 16 eğitmenle başlayan Konservatuvarımızda Türk Müziği, Batı Müziği, Temel Müzik, Dans ve Tiyatro Bölümlerinde toplam 100 öğrencimiz eğitim almakta. Konservatuvarımız aynı zamanda,

Türk Sanat Müziği Korosu’nda 45 kişiye, Türk Halk Müziği Korosu’nda 53 kişiye, Çocuk Koromuzda 50 kişiye, Engelli Ritim grubumuzda 15 öğrencimize ücretsiz eğitim veriyoruz. Yani 1 yılda 16 eğitmeni ile toplam 263 kişiye hizmet veriyoruz” dedi.

Kreşlerde 150 Çocuğa Eğitim

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kreşlerde 3-5 yaş arası çocuklara eğitim verildiğinin altını çizen Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyemize bağlı kreşimizde 150 çocuğumuza hizmet vermekteyiz. Çocuklarımıza el becerileri kazandırma eğitimleri, sinema ve tiyatro gezileri, belirli gün ve haftalarda düzenlenen etkinlikler gibi çeşitli eğitimler verdiğimiz kreşimizde de, yine öğretmenlerimizin üstün gayret ve fedakârlıklarını görmekteyiz. Burada saydığım eğitim hizmetlerimizde öğretmenlerimizin gayreti ve emekleri kesinlikle göz ardı edilemez. Bu nedenle siz değerli eğitmen kadromuza moral vermek, emeklerinize bir kez daha şükranlarımızı sunmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu zamana kadar fedakârca verdiğiniz emekler nedeniyle hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerden tek beklentim, evlatlarımıza verdiğiniz temel eğitimin yanı sıra; onlara vatan ve millet sevgisini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını da aşılamanızdır. Bu yolda Allah sizlerin yardımcısı, bizler de destekçiniz olacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

Yolumuz Uzun Daha Güzel Hizmetlere İmza Atacağız

Konuşmasının sonunda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden örnekler veren Başkan Ergün, Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır” Bu anlamlı sözün size ışık olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla başta sizlerin olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden ve hain terör örgütünün katlettiği şehit öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.

Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Yolumuz uzun çok daha güzel hizmetlerle sizlerle birlikte imza atacağız” dedi.

Ergün Günün Anısına Öğretmenlere Hediye Verdi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasının ardından Manisa Merkez Şehzadeler ve Yunusemre başta olmak üzere 17 ilçede görev yapan öğretmenleri tek tek sahneye davet etti. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı ve şube müdürlüğü görevlerini yürüten emekli öğretmenleri tebrik eden Başkan Ergün, daha sonra MABEM, MASMEK, konservatuar, kreş, çocuk kültür ve sanat merkezleri ile birlikte gençlik merkezlerinde görev yapan öğretmenlere hediyelerini takdim etti.

Hatıra Fotoğrafı Çekildi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün programa katılan öğretmenlerin isteklerini de geri çevirmedi ve bütün öğretmenlerle tek tek hatıra fotoğrafı çekildi. Öğretmenler daha sonra kendileri için hazırlanan kokteylde stres attı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu