30.12.2011 13:19

Manisa Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları öğretmenleri, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. MASMEK eğitmenleri, Başkan Ergün’e özel olarak hazırladıkları ışıklı Osmanlı Padişahları ve Devlet Amblemi’nin yer aldığı tablo takdim etti.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları eğitmenlerinden Fazilet Patel, Reha Şair ve Fatma Özkahraman’ı makamında ağırladı. Ziyarete Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ile Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi de katıldı. Başkan Ergün’ün geçtiğimiz hafta Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda açılan MASMEK Yeni Yıl Sergisi’ni ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Fazilet Patel, “Sayın Belediye Başkanımız açtığımız sergiye büyük ilgi gösterdi. MASMEK öğretmenleri ve kursiyerlerine verdiği destekten dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyoruz. Biz de kendisi için özel olarak yaptığımız, üzerinde ışıklı Osmanlı Padişahları ve Devlet Amblemi’nin yer aldığı tabloyu kendisine takdim etmek isteriz.” şeklinde konuştu. Reha Şair de Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eşi Şeyda Ergün için özel olarak işlediği Türk Bayrağı tablosunu hediye etti.

Bedesten Çevresi El Emeği Ürünlerin Tek Adresi Olacak

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASMEK eğitmenleri ve kursiyerlerini her zaman takdir ettiğini, yaptığı eserleri beğendiğini dile getirerek, satış konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını ifade etti. Başkan Ergün, “Sizleri başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Serginizi keyifle gezdik. Gerçekten çok başarılısınız. Fakat yaptığınız el emeği eserleri yılın her günü satışa sunmanız gerekiyor. Aynı zamanda da eserlerin tanıtımının yapılması konusunda da çalışmalar yapılmalı. Restorasyonunda sona gelinen hem içinde hem de dışında sizin yaptığınız el emeği ürünler satışa sunulmalı. Biz sokak sağlıklaştırılmaları ile ilgili projemizi Anıtlar Kurulu’na sunduk. Kuyumcular Çarşısı’nda sokak iyileştirmeleri yapalım istiyoruz. Kabul edildiği takdirde o bölge el emeği ürünlerin, sanat eserlerinin satıldığı tek adres olacaktır.” diye konuşarak, hediyeleri memnuniyetle kabul etti. Başkan Ergün, ışıklı Osmanlı Padişahları ve Devlet Amblemi’nin yer aldığı tabloyu makamının en güzel yerine asacağını belirterek, “Uluslar Arası Mesir Festivali gibi günlerde Manisa’ya gelen özel konuklara bu tablolardan hediye edebiliriz” dedi.