10.02.2016 16:17

Turgutlu MABEM öğrencileri matematiğin dehaları ile bir araya geldi. Öğrenciler, matematik alanında eğitim ve araştırma kurumu olan Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret ederek bilimin derinliklerine seyahat ettiler.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere armağanı olan MABEM’lerde eğitim gören öğrenciler İzmir’in Şirince Mahallesi’nde faaliyet gösteren Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret etti. Öğrenciler, matematik alanında eğitim ve araştırma faaliyeti gösteren Nesin Matematik Köyü’nde matematiğin eğlenceli yönlerini keşfettiler. Aziz Nesin’in oğlu Matematikçi Ali Nesin’den de ders alan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte keyifli bir gün geçirdiler. Nesin, verdiği örneklerle öğrencileri kendine hayran bıraktı.

Matematik Köyü’nde gönüllerince bilimin eğlenceli yönlerini keşfeden öğrenciler, gezi sonunda Turgutlu’da MABEM kuran ve kendilerine bilim gezisi yapma imkanı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>