Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.02.2016 15:26

Manisa Büyükşehir Belediyesi Türk Rock Müziği’nin en büyük isimlerinden biri olan Barış Manço için anma konseri düzenledi. Anma konserine Barış Manço’nun kız kardeşi İnci Manço İlbay da katıldı.

Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı, köşe yazarı, Devlet Sanatçısı ve Kültür elçisi Barış Manço için Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bir anma programı düzenledi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen programa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları, yetkili müdürler ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Barış Manço’nun hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon ile başlayan anma programı, Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrencileri tarafından hazırlanan koreografi ile devam etti. Çocuk Korosu’nun söylediği ‘Arkadaşım Eşek’ parçasının ardından Barış Manço ile özdeşleşen, dillere pelesenk olmuş birçok şarkı sanatseverlerle birlikte söylendi. Kardeş İnci Manço İlbay, Barış Manço’nun yazdığı ‘Kol Düğmeleri’ ve ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ bestelerinin hikayelerini anlatması üzerine salonda uzun süre alkışlandı.

‘Üzüntüyü, Coşkuyu ve Mutluluğu Birarada Yaşadık’

Değerli sanatçı Barış Manço’yu ona yakışır bir biçimde andıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarıyla konuşmama başlamak istiyorum. Üzüntüyü, coşkuyu ve mutluluğu birarada yaşadık. Bu coşkumuzu bizimle paylaşan ve bizim ailemizi kültür hazinesi olarak isimlendiren İnci Manço’ya teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz, şeref verdiniz sağ olun. Barış Manço’yu Manisa’da ağırlamıştık. Konuşunca kendinizi iyi hissettiğiniz anlar vardır, biz de Barış Manço’yla böyle bir anı paylaştığımız için çok mutluyuz “diye konuştu.

‘Milyonların Abisiydi Barış’

Manisa’da Barış Manço’yu anma etkinliği olacağını duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade eden İnci Manço İlbay, “Anma programında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yürekten sevgi ve saygı sunuyorum. Eminim ki Barış bizleri görüyordur. Ben Barış’ı bir tek benim abim zannederdim. Meğerse Barış milyonların abisiymiş. 41’inci Sanat yılında hayatını kaybetmişti. Ben sanat yılının halen devam ettiğine inanıyorum. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Programda seslendirilen eserlere, salonu dolduran yüzlerce sanatsever eşlik ederek, geceye renk kattı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, koro ve solo parçalardan oluşan konser sonunda ayakta alkışlandı.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu