Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.03.2016 11:08

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıgöl ilçesinde hizmete kazandırdığı Mimar Sinan Çocuk Kulübü ve Parkı, Girne Caddesi Yenileme Projesi, MABEM, Gıda Bankası açılışı ile Siteler Parkı temel atma törenleri görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Tüm ilçelerde hizmetlerin bir bir hayata geçtiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl’de açılışlarını gerçekleştirdikleri hizmetlerin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Manisa büyükşehir Belediyesi’nin Sarıgöl’deki Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni, Mimar Sinan Parkı’nda gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, eşi Nevra Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıgöl hizmete doyacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri konseriyle renklenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Mimar Sinan Çocuk Kulübü’nde öğrenim gören minikler, halkoyunları gösterisi yaptı. Gösterinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, büyükşehir süreciyle birlikte yaşadıkları sıkıntıları artık geride bıraktıklarını, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte ilçelerine en güzel hizmetleri vermenin çabasında olduklarını söyledi. Büyükşehirle beraber yollar, yeni yaşam alanları, çocuk merkezleri, gençlik merkezleri gibi hizmetlerle tanıştıklarını ifade eden Başkan Selçuk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız 2 yıl önce söz verdiği tüm hizmetleri bugün çok şükür yerine getirdi. Gıda Bankası da bunlardan bir tanesi. MABEM de aynı şekilde. Biz eski belediye binamızı eğitim yuvası için tahsis ettik” dedi.

Başkan Ergün’e teşekkür

Konuşmasının son bölümünü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ayıran Sarıgöl Belediye Başkanı Selçuk, “‘Siz çocuklarımızı sokak kültüründen kurtardınız, Allah razı olsun’ diyen hemşerilerim adına sizlere teşekkür ediyorum. ‘Üzerinde ‘Parayla satılamaz’ torbalarıyla değil, verdiğiniz kartlarla çocuklarımıza sadece bulgur değil, süt de alabiliyoruz. Onurumuzu kurtardınız’ diyen vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Şehit Fevzi Tekeş’in anne ve babasının acısını bir nebze de olsa azalttık. Onlar adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bizleri ayrıştırmak isteyenlere birlik ve beraberliğimizle cevap vereceğiz

Selçuk’un konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Sarıgöllüleri selamlayan Başkan Ergün, sözlerine Ankara’daki hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladı. Başkan Ergün, “Sözlerime başlamadan önce bugünün anlamına binaen öncelikle Ankara’da meydana gelen ve hepimizi yasa boğan hain bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu vesileyle vatanımızı kahramanca savunurken şehit düşen polis ve askerlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bizleri ayrıştırmaya çalışan hain örgütlere Sarıgöl’ün yiğit insanlarının duruşu, Manisa’nın efe yürekli insanları en güzel cevabı birlik ve beraberlikleriyle verecektir” dedi.

Her bölgeye ulaşıyoruz

Büyükşehir yapılanma sürecinin sıkıntılarını yaşadıklarını ve bu süreci çok büyük bir ölçüde geride bıraktıklarını anlatan Başkan Ergün, “Biliyorsunuz Manisa, 2012 yılında çıkan yasayla büyükşehir oldu. Gösterdiğiniz teveccühle şahsımı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına getirdiniz. Bu vesileyle bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum. Uzun ve meşakkatli geçen büyükşehir yapılanma sürecinin ardından hızla 17 ilçemizin tamamına en iyi hizmetleri götürmenin çabası içinde olduk. Geldiğimiz noktada şükürler olsun ayrım yapmadan her bölgeye ulaşabiliyor ve hizmet götürebiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sarıgöl’de de değerli Belediye Başkanım Necati Selçuk ile birlikte müthiş bir uyum içerisinde hizmetler ortaya koyuyoruz. Ne söz verdiysek yerine getireceğiz, bu Cengiz Ergün sözü. Öncelikle bugün açılışını yapacağımız hizmetlerle ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Mimar Sinan Parkı ve Çocuk Kulübü bunlardan bir tanesi” diye konuştu.

Çocuk Merkezinde 310, MABEM’de 230 öğrenci

Sarıgöl ziyaretinde mevcut Mimar Sinan Parkı’nın bakımsız bir halde olduğunu gördüklerini belirten Başkan Ergün, “Çok güzel bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz eserimiz ortada. Sarıgöl’ümüze, hemşerilerimize hayırlı olsun. Ülkemize faydalı gençler yetiştirelim düşüncesiyle Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi ve MABEM’leri hayata geçirdik. Sokak, kahve köşelerinden gençlerimizi kurtardık. Onları Atatürk’ün izinde; vatanını, milletini seven nesiller olması çabasındayız. Şuanda burada tam 310 öğrencimize kurs vermekteyiz. MABEM binamız da 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başladı. Bu eğitim yuvamız Sarıgöl ilçemizde 4 derslik, 13 öğretmen, 1 idareci, 2 personel ve 230 öğrencimizle ders başı yaptı. Manisa merkezinde dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerimize destek amacıyla başlattığımız bu önemli projede öğrencilerimiz YGS-LYS ve TEOG sınavlarında yüzde 100’e varan başarı oranıyla göğsümüzü kabarttı. Bu projemizi tüm ilçelerimizde bu eğitim döneminde yaymaya başladık. Sarıgöl ilçemizde de geçtiğimiz aylarda gerçekleşen TEOG sınavlarında Sarıgöl MABEM’de öğrenim gören Adil Buğra Bozkurt ve Can Kayalı adlı iki evladımız derece yapmışlardır. İki öğrencimizi de, ailelerini de kutluyor; başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Girne Caddesi Sarıgöl’e çok yakıştı

Seçim döneminde ilçe gezilerinde sözünü verdiği Gıda Bankası’nın da Sarıgöl’de hizmet vermeye başladığını ifade eden Başkan Ergün, “Dar gelirli vatandaşlarımızı rencide etmeden kendilerine verilen kartlarla alışverişlerini rahatlıkla yapabilecekleri bu sosyal projemiz, Sarıgöl’ümüze hayırlı olsun. Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğuna geçen Girne Caddesi’ni de yeni yüzüyle hizmete açacağız. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki caddenin sıcak asfaltını yaptıktan sonra 140 adet 7,5 metre yüksekliğinde LED’li dekoratif aydınlatma direği montajı yapıldı. Girne Caddesi, yenilediğimiz yüzüyle Sarıgöl’ümüzün prestij caddelerinden biri oldu. İlçemizde atıl ve bakımsız durumda olan Siteler Parkı’na güzel bir proje hazırladık. Bugün temelini atacağımız bu güzide projemizle yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik park; Büyükşehir Belediyemiz tarafından kazandırılacak modern kafeterya, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu, yeşil alanlar ve oturma banklarıyla ilçe sakinlerimizin keyifle vakit geçireceği bir alana dönüşmüş olacak. 518 bin lira bedelle ihalesi gerçekleşen projemizin 150 takvim günü içinde bitirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Şehit Fevzi Tekeş rahmetle anıldı

Şehit Fevzi Tekeş’in adının Sarıgöl’de ilelebet yaşayacağını belirten Başkan Ergün, şöyle konuştu: “Bugünkü toplu açılış ve temel atma törenimizin içinde Sarıgöl Belediyemiz tarafından yapılan bir parkın da açılışını gerçekleştireceğiz. 2010 yılında Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çırpılı Köyü kırsal kesiminde hain terör örgütü tarafından döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden şehidimiz Fevzi Tekeş’in adının yaşatılacağı park. Bu parkın hayata geçmesinde emeği geçen başta Sarıgöl Belediye Başkanımız Necati Selçuk olmak üzere, tüm Sarıgöl Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Belki bu eser acınızı hafifletmeyecek ama değerli şehit evladımızın adı ilelebet doğduğu topraklarda yaşayacak. O açıdan bir kez daha sizlere Allah’tan sabır dilerken; evladımız Fevzi Tekeş’e de rahmet diliyorum. Yiğidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

Daha yapılacak çok iş var

Sarıgöl’e yapacakları hizmetlerin bunlarla sınırlı olmadığına vurgu yapan Başkan Ergün, “Geniş yol düzenlemeleri, asfaltı, aydınlatmaları ve bisiklet yolunun yer alacağı Alaşehir Caddesi Yol ve Tretuvar Düzenlemesi; Konservatuvar, ses kayıt stüdyosu, MABEM derslikleri gibi gençlerimize hitap edecek birçok etkinliğin yer alacağı Sarıgöl Gençlik Merkezi; yaklaşık 250 tezgahlık kapalı pazaryeri, belediye hizmet binası, dükkanlar ve yaklaşık 120 araçlık otoparkın yer aldığı Kapalı Otopark ve Pazaryeri; tören alanı, festival alanı, oturma alanları, süs havuzları ve modern aydınlatmaların yer alacağı Kent Meydanı Projesi gibi projelerimiz de kısa sürede çalışması başlayacak projelerimizden öne çıkan bir kaçıdır” dedi.

Sarıgöl’e bu yıl 116 kilometre asfalt

Yalnızca Sarıgöl’e en güzeli, en iyisi ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu projeleri kazandırmanın çabasında olduklarını dile getiren Başkan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı; “Sarıgöl ilçemizde geçen sene ihale kapsamında olan 57 kilometre ve bu yılki ihale kapsamında 59 kilometre olmak üzere toplamda 116 kilometre asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Yeni sezon asfalt çalışmalarımız da gelecek ay başlıyor. Mezarlıkların temizliğinden düğün salonlarına, itfaiye müfrezelerinden asfaltlama çalışmalarına, köy boyamalarından asfalt ve parke taşı döşemesine kadar ilçemizde önemli belediyecilik hizmetlerini hayata geçirdik ve ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde bu çalışmalarımız sürecek. Yine Sarıgöl Belediye Başkanımız Necati Selçuk’un da hizmetleri hızla devam ediyor. El birliğiyle, güç birliğiyle Sarıgöl’ümüz hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacak Allah’ın izniyle. Bu duygularla törenimize katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu anlamlı günde başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere vatan savunmasında canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”

Kurdele 10. Yıl Marşı eşliğinde kesildi

Konuşmaların ardından Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e üzerinde Başkan Ergün’ün fotoğrafının yerleştirildiği Sarıgöl Meydanı tablosunu hediye etti. Akabinde okunan dualar ve kurban kesimi eşliğinde Başkan Ergün ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. 10. Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan söylendiği törende Başkan Ergün, Mimar Sinan Çocuk Kültür Merkezi’ndeki öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti. Renkli törenin ardından Başkan Ergün, hizmetlerin yapıldığı alanları inceledi, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu