Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.04.2016 12:55

Manisa Büyükşehir Belediyesi, personeline güzel ve etkili konuşma becerisi kazandırmak amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından diksiyon eğitimi düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, personeline eğitim vermeyi sürdürüyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan diksiyon eğitimine Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Funda Solak, şube müdürleri ve personel katıldı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz’ın katılımcılara diksiyon eğitiminin önemini açıklayan konuşmasının ardından eğitim başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz tarafından verilen eğitimde katılımcılara diksiyonun doğru, güzel ve etkili konuşma sanat dalı olduğunu söyledi. Doğru ve etkili Türkçe konuşma becerisinin kazanılmasında fonetiği, diyaframı, vurgu ­tonlama­ sesi, vücut dilini, imgelemi, doğaçlamayı, özgüveni, heyecanı, hitap ve sunum tekniklerinin uygulamalarla geliştirilmesini gerektiği konusunda bilgiler verildi. Şengöz, “Diksiyon eğitiminin amacının bireylerin diksiyon kuralları ve vücut dilini doğru kullanarak, topluluk karşısında güzel ve etkileyici konuşabilmesidir” diye konuştu.

‘Personelimiz Doğru ve Etkili Türkçe Konuşmalı’

Personelin etkili bir Türkçe kullanarak vatandaşa hitap etmesi gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “2016 yılı performans programımızda Manisa’nın 17 ilçesindeki hizmet ve yatırımlarımızı sürdürmek amacıyla uygun nitelik ve sayıdaki personele planladığımız mevzuat eğitimi ile kişisel gelişime yönelik eğitim çalışmalarını sürdürmekteyiz. Halkımızla doğrudan temas noktalarındaki personelimizin doğru ve etkili Türkçe konuşmasını önemsiyoruz. Vatandaşımızla Belediyemiz arasında etkin iletişim kurarak halkın sorunlarını doğru bir şekilde algılamak ve hizmetlerimize ona göre yön vermenin bizi başarıya götüreceği inancındayım” dedi.

Eğitimin sonunda katılımcılara Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan katılım belgeleri takdim edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu