09.05.2016 17:00

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Tiyatro Festivali, Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Festival, kortej yürüyüşüyle devam etti.

Bu yıl 8. kez düzenlenen Manisa Tiyatro Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene, Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ile şehir tiyatrosu oyuncuları ve öğrenciler katıldı. Program çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programın akışında bir konuşma gerçekleştiren Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, bu yıl festivalin 8.’sini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Manisa Büyükşehir Belediyemiz, sanatseverleri her zaman kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturuyor. Festivaller, öğrencilerin tiyatroyla buluşmasının yanında sanatçı yetiştirmek için de çok önemlidir. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlediğimiz festivalimizi her yıl geliştirerek daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan Şehir Tiyatrosu’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü esnasında öğrenciler, danslarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Kortej yürüyüşünün ardından Şehir Tiyatrosu’nda kokteyl verildi. 8. Manisa Tiyatro Festivali, Kumpanya Kumpanya grubunun Kanlı Nigar adlı oyunu ile saat: 19.00’da kapılarını sanatseverlere açacak.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>