Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.05.2016 13:23

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolasıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde Tohum Otizm Vakfı tarafından eğitim semineri düzenlendi.

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler Atatürk Gençlik Merkezi’nde Tohum Otizm Vakfı’nın düzenlediği eğitim semineriyle devam etti. Törene; Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Meclis Üyeleri, Manisa Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Şehitler Ortaokulu Özel Eğitim öğrencileri, hazırladıkları Mehter gösterisini sergilediler. Gösterilerin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen seminerde engelli bireylerinin ailelerine, ‘Otistik Çocuklarda Görülen Problem Davranışlarla Başa Çıkma Stratejileri, Etkinlik Çizelgeleri’ gibi konularda eğitim verildi.

‘Sadece 1 Hafta Değil 365 Gün Konuşulmalı’

Engeliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılan ve açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, “10- 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri bugün başladı. Ama şunu bilmemiz gerekiyor ki; Sadece bir hafta içinde bu etkinlikleri yapıp, sorunları gündeme getirip ondan sonra bırakmak değil 365 gün daha iyi ne yapılabilir konuşulmalı ve bunun bilinciyle yaşanmalıdır. Onların daha rahat bir hayat sürebilmeleri, evlerinden çıkabilmeleri ve daha çok etkinliklere katılabilmeleri adına birçok çalışmayı Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz” diye konuştu.

Şehir Tiyatrosu’na Engelli Asansörü ve Rampası Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi olarak en son engelli vatandaşlar için yaptıkları hizmetlere değinen Ustamehmetoğlu, “Şehir Tiyatrosu salonunun tadilatı tamamlandı. Engelli vatandaşlarımızın bu tür etkinliklere kolaylıkla katılabilmeleri için asansör ve engelli rampası yapıldı. Bizim amacımız; onları bu etkinliklere katılmalarını sağlayarak normal hayata adapte edebilmektir. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün de bu konuda özel bir gayret sarf ederek, yapılan her projede engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçiriyor” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu