Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
17.05.2016 10:55

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri düzenlenen törenle başladı. 2 gün sürecek olan fuar, iş arayan vatandaşların ve öğrencilerin iş gücü piyasası hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’nda 16-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri’ne Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Oda ve Dernek Başkanları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salim Eroğlu, bu yıl 9.’su düzenlenen fuar ile iş arayan vatandaşların ve öğrencilerin iş gücü piyasası hakkında bilgilendirilmesi, istihdam edilebilmeleri ve çalışma hayatında başarılı olmaları konusunda rehberlik edilmesinin amaçlandığını söyledi.

En önemli ihtiyaç nitelikli iş gücü

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de, 9.’su düzenlenen fuarın hayırlı olmasını temenni ederek, “Manisa, Türkiye’deki önemli kentlerden bir tanesi. Milattan önceki yıllara dayanan ve o günlerden bugüne ticaret ve medeniyet kenti olarak bildiğimiz Manisa, aynı zamanda bir sanayi kentidir. Yine, bereketli topraklarıyla önemli bir tarım kentidir. Tarihi derinlikleri nedeniyle de turizm kentidir. Bunların hepsinin bir arada olmasının doğurduğu çok önemli bir sonuç var. Bu niteliklere hizmet edebilmek için oluşacak değişik sektörler var. Bu sektörlere yön verecek istihdamı sağlamak gerekiyor. Bu nedenle Manisa’nın en önemli ihtiyacının iş gücünden ziyade nitelikli iş gücü olduğunu biliyoruz. Bu programda Manisa’da nitelikli iş gücünün oluşmasına, buraya gelen öğrencilerin ve katılımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının ikili görüşmeleri sonucunda oluşacak sonuçlarda hep söylediğimiz adama göre iş değil, işe göre adam prensibini gerçekleşeceği bir sonuç doğuracağını düşünüyorum” dedi.

Belediyelere de bazı görevler düşüyor

Genel Sekreter Halil Memiş, “İyi ve doğru istihdamın sağlanması ve sağlanan istihdamın da üretime önemli katkılarının olması istihdam edilecek kişilerin iyi seçilmesinden, işin ve iş planlanmasının iyi yapılmasından geçiyor. Bu manada Belediyelere bazı görevler düşüyor. Belki kanunen tam zikredilmese bile çıkartılan ipuçlarından kendine vazife addeden birçok belediye sanatla meslek edindirme kursları düzenliyor. Büyükşehir Belediyemizin de uzun yıllardır başarıyla gerçekleştirdiği MASMEK kursları var. Tabi belediyeler kentin önemli dinamiklerinden bir tanesi olarak birçok şeye yön vermek durumundadır. Özellikle imar planlarının yapılması konusunda başta bütüncül planların sağlanması adına Büyükşehir Belediyelerine büyük görev düştüğünü biliyoruz. Bu manada planlamalar yapılırken uzun ölçekli ve on yılları kapsayacak öngörülerle gelecek perspektiflerinin çizilmesi önemli. Kentin hangi gelişme alanlarının oluşacağının belirlenmesi planlamayla mümkün. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarz etkinliklere her zaman destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Bu programa katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Stantlar Gezildi

Güzel bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Çocuklarımızın geleceklerini biraz daha belirli hale getirmeye çalışıyoruz. Geleceği planlı hale getirmemiz gerekiyor. Bu noktada bu fuarın çok önemi var” ifadelerini kullandı. İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günlerinde konuşmaların sona ermesinin ardından Vali Erdoğan Bektaş, Genel Sekreter Halil Memiş ve protokol üyeleri fuarda yer alan stantları gezdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu