Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.02.2012 16:32

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Eczacılar Odası Yönetim Kurulu’nu ağırladı. Oda başkanı Meliha Nalan Can, kullanılmayan ilaçları toplama projesi hakkında Başkan Ergün’e bilgi vererek, kendilerinden bu konuda destek istedi. Başkan Ergün de çevre için tehlike oluşturan ilaçların toplanması konusunda gerekli desteği vereceklerini ifade ederek, bu konuda halk bilinci oluşturulması gerektiğini söyledi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Eczacılar Odası Başkanı Meliha Nalan Can ile eczacı Belediye Meclis Üyesi Haldun Oluç ve eczacı Devrim Balı’yı makamında ağırladı. Can, kendilerini ağırladıkları için öncelikle Başkan Ergün’e teşekkür ederek, hazırladıkları ilaç toplama projesi konusunda kendilerinden destek istedi. Can, projeye yönelik olarak şöyle konuştu, “Gerek eczanelerde gerek evlerde çok sayıda kullanılmayan ilaç kalmaktadır. Bu biriken ilaçlar tehlikeli atıklardır. Özellikle belirtmek isterim ki bu ilaçlar tıbbi atık grubuna girmiyor. Bunların özel olarak imhası gerekiyor. Çünkü toprakta birikip, içme suyuna karışabiliyor. Ayrıca çöp sahasından sulara karışabiliyor. Kısırlık gibi sorunlar da bu ilaçların toprağa karışmasından kaynaklanıyor. Bu konu gerek insanlarımız ve tarım alanları için çok önemli bir konu. Ciddi bir çevre kirliliğine sebep oluyor. Biz de bu anlamda bir proje hazırlayıp, Zafer Kalkınma Ajansı’nın çevre ile ilgili projesinde değerlendirmek istedik. Projeyi il bazında yapmayı istiyoruz. İlaçları merkezde toplayıp İzmit’e göndermek istiyoruz. Çünkü Türkiye’de bu ilaçları imha eden tek ciddi fabrika sadece İzmit’te var. Ton başına bir bedel isteniyor. Buradan oraya nakliyesi de söz konusu. Projenin ağırlığı da buradadır. Biz şuanda evlerde kullanılmayan ilaçları belli eczanelerden toplayıp veri analizini yapıyoruz.” dedi. Kullanılmayan ilaçların nasıl toplanabileceği konusundaki düşüncelerini paylaşan Can, belediyenin de büyük destek verdiği atık pil toplama projesindeki gibi kullanılmayan ilaçlar için kutu yapılabileceğini belirterek, “Her eczaneye bu kutulardan koymayı hedefliyoruz. Mesele atık pil konusunda da ilk adımı biz atmıştık. Okullarda ciddi bir bilinç oluşturmuştuk, mavi kapak ve atık pil toplama konusunda vatandaşlarımızda bilinç oluşturduk. Bu anlamda sizden nasıl bir destek alabileceğimiz konusunda görüşmek istedik.” diye konuştu.

Vatandaş Bilinci Oluşturabiliriz

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de projenin çevre ve halk sağlığı açısından önemine değinerek, belediye olarak Eczacılar Odası’na destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Başkan Ergün şöyle konuştu, “Projenin halka duyurulması noktasında çalışmalar yapılmalı. Bilindiği üzere biz su faturaları ile birlikte her ay Haberiniz Olsun broşürleri dağıtıyoruz. Atık ilaç toplama konusunu burada duyurabiliriz. Toplama merkezi olarak bir dükkan kiralanabilir. Çünkü vatandaşı duyarlı hale getirmemiz şart. Okullarda bu bilinci geliştirmek gerekir. Manisa Belediyesi olarak bu konuda elimizden geldiği kadar yanınızda olduğumuzu, sizlere gerekli desteği vereceğimizi belirtmek isterim”

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu