Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.05.2016 14:26

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Manisa Emniyet Müdürlüğü, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje ile Manisa’daki engelli gençlerin ve çocukların yaşamın bütün alanlarında topluma tam ve etkin katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Manisa Emniyet Müdürlüğü, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Projesi’nin tanıtım toplantısı Manisa Polis Evi’nde yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bilge Ünal, şehir tiyatrosu oyuncularından Servet Şencel, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Karataş Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu ve engelli derneklerinin ve kurumların temsilcileri katıldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bilge Ünal proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ünal, Projenin en önemli amacının gençlerin ve çocukların yaşamın bütün alanlarında engellerinin kaldırılması ve kendilerine yönelik ayrımcılıkla mücadele edilmesi yoluyla, sosyal değişmeyi ivmelendirerek engellilerin topluma tam ve etkin katılımlarının sağlanması olduğunu belirtti.

Amacımız Engelli Vatandaşları Topluma Kazandırmaktır

Projenin hedeflerini belirten Ünal, “En önemli hedefimiz toplumsal yaşamdan dışlanmış engelli çocuk ve gençlere faaliyet imkanı sunarak aktif, katılımcı ve üretken bireyler haline gelmelerine katkıda bulunmaktır. Düzenlenen etkinlikler ile çocuk engelli genç ve ailelerinin bireysel-sosyal, kültürel-psikolojik gelişimlerinin sağlanarak birlik ve kardeşlik duygularını geliştirmek istiyoruz. Yapılan bilinçlendirme çalışmaları ile toplumun engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorluklar ve neler yapılması gerekliliği konusunda farkındalığı artırarak duyarlılığına katkıda bulunmak, yapılacak olan sosyal yardımlarla öğrencilerin okula devamlılıklarının sağlanarak, çocukların eğitimlerine destek sağlamak hedefindeyiz” diye konuştu.

100 Engelli ve Çocuk Belirlenecek

Proje kapsamında toplumda dezavantajlı durumda bulunan ya da sosyal hayata uyum sağlamada problem yaşayan 100 engelli çocuk belirleneceğini belirten Ünal, “Belirlenen bu çocuk ve gençlerden 65 tanesi yüzme ve okçuluk dallarında, 35 tanesi bağlama ve ritim kursu dalında eğitim alacak. 5 tanesi de tiyatro gösteriminde aktif rol alacaklardır. Eğitim sürecinde sosyal, kültürel ve eğitici etkinlikler düzenlenirken, eğitimin ardından öğrenciler İstanbul iline geziye götürülecekler. Sanat kurslarını tamamlayan çocuklar ise yeteneklerini sergilemesi amacıyla yerel ve ulusal alanda konser verecekler” diye konuştu. Ünal, eğitim ve tiyatro alanında projeye katkı sağlayacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ise hazırladıkları ‘Bak Neler Yapıyoruz’ adlı tiyatro oyunu ile engellilerin hayatlarına ayna tuttuklarını ve onların yaşamlarını anlamak adına etkili bir oyun hazırladıklarını belirtti. Şengöz, oyunun 31 Mayıs tarihinden itibaren Şehir Tiyatrosu’nda sahne almaya başlayacağını belirtti. Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu ise engelli annesi olarak yaşadıkları problemlerin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, tiyatro oyununda kendisine de yer veren Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’e teşekkür etti.

Büyükşehir’den Eğitim ve Tiyatro Alanında Destek

Proje kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ritim ve bağlama kursu eğitimlerine katılacak olan öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde eğitimlerini alacak. ‘Bak Neler Yapıyoruz’ adlı tiyatro oyunu da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Oyunu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz yazıp yönetiyor.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu