11.03.2012 16:07

Manisa Belediyesi Konservatuarı, Türk Kadınları Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlediği ‘Türk Müziği Nağmelerinde Kadın’ konseri ile Manisalılar’a unutulmaz bir gece yaşattı. Aylin Eralp şefliğinde Türk Sanat Müziği’nin seçkin örneklerini seslendiren koro, davetlilerden büyük alkış aldı.

Manisa Belediyesi Konservatuarı, Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak Kültür Merkezi Lale Merkezi’nde Türk Sanat Müziği Konseri verdi. Türk Kadınları Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen ‘Türk Müziği Nağmelerinde Kadın’ konserine, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı. Program, Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Şener’in kadınları konu edinen şairlerden ve kadınlar üzerine yazılmış şiirlerden kesit sunmasıyla başladı. Şener, usta şairlerin kaleminden dökülen kadın şiirlerini de okudu. Aylin Eralp’in şefliğinde koro ve solo parçalardan oluşan konserde ise ‘Nereden Sevdim O Zalim Kadını’, ‘Şarkılar Seni Söyler Dillerde Nağme Adın’, ‘Kadehinde Zehir Olsa’, ‘Hayat Ne Güzel Hayat Ne Hoştur’ gibi Türk Müziği’nin unutulmaz eserleri seslendirildi. Konser sonunda konservatuar öğrencileri ayakta alkışlandı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına konservatuar öğrencilerine karanfil dağıtıldı. Sahneye çıkarak başta koro şefi Aylin Eralp olmak üzere tüm koroya teşekkürlerini sunan Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, geceye emek veren herkesi kutladı. Ustamehmetoğlu, konuşmalarından dolayı CBÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Şener’e, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım da koro şefi Aylin Eralp’e çiçek takdim etti.