Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
29.10.2016 22:33

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fener Alayı düzenledi. Şeyh Fenari Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan güzergahta gerçekleşen korteje binlerce Manisalı ellerinde Türk Bayraklarıyla katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, eşi Şeyda Ergün ile birlikte kortejde yer aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı, Şeyh Fenari Camii önünden başladı. Yürüyüşe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, MHP İl Başkanı erkan Öztürk, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük ve binlerce Manisalı katıldı. Gençlik Marşı ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ gibi sloganlarla yürüyüşe eşlik eden Manisalılar, ellerindeki meşaleler ve Türk Bayraklarıyla bayram coşkusunu katladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Coşku İkiye Katlandı

Yürüyüşte yer almayan ancak kaldırımlarda korteji izleyen Manisalılar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e alkışlarla destek verdi. Bazı vatandaşlar da Başkan Ergün ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca korteji balkonlardan takip eden vatandaşlar da, yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan Fener Alayı’nın ardından burada bayrak gösterisi gerçekleştirildi. Meydanı dolduran binlerce Manisalı, ellerindeki Türk bayraklarıyla görsel bir şölen oluşturdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Dans Topluluğu da nefes kesici bayrak şovuyla Manisalıları büyüledi. Onuncu Yıl Marşı, İzmir Marşı ve Gençlik Marşı, meydanı dolduran binlerce Manisalı tarafından hep bir ağızdan söylendi.

“Manisa birlik ve beraberlik mesajı veriyor”

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kalabalığa yönelik bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün Büyük Önderimiz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan edişinin 93’üncü yıldönümü. Millet olarak zor bir dönemden geçiyor olsak da, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıldönümünü hep birlikte inadına kutluyoruz. Cumhuriyetimiz; bağımsızlığı uğruna fedakârca çırpınan millet ruhunun görkemli bir mükâfatı, milli iradenin muhteşem bir eseridir. Bugün Manisa, tüm Türkiye’ye iç ve dış düşmanlara gösterdiği birlik ve beraberlikle en güzel mesajı veriyor” dedi.

“Bölünmez bütünlüğün teminatı”

Cumhuriyet’in tarihi boyunca iç ve dış hainler tarafından zaman zaman tehdit altında olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Ama yüce Türk milletinin kararlı duruşuyla bu hainler Başkomutanımız Atatürk’ün deyimiyle ‘Geldikleri gibi gittiler.’ Ulu Önder Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği ve yüce milletimizin canı pahasına büyük fedakarlıkla kurduğu Cumhuriyet’i korumak bizim birinci görevimizdir ve öyle olmalıdır. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır arkadaşlar. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez”

Hakkari Çukurca’dan gelen şehit haberiyle sarsıldıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. Yıldönümünü kutluyor, ülkece aydınlık, güzel yarınlara ulaşmamız temennisiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene! Cumhuriyet Bayramı'mızı coşkuyla idrak ederken, ne yazık ki alçakça bir saldırı haberiyle sarsıldık. Hakkari Çukurca'da bölücü hainlerin Mehmetçiğimize havanlı saldırısı sonucu 3 askerimiz şehit oldu, 1'i ağır 5 askerimiz de yaralandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum. Kahrolsun terör ve destekçileri! Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” Başkan Ergün’ün konuşması, vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu