Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.10.2014 18:00

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, bugün basına yansıyan ‘MASKİ’nin Köprübaşı’nda suları kestiği’ yönündeki haberlere açıklık getirerek “Köprübaşı'ndaki vanalardan yüzme havuzu ve lunapark havuzunun doldurulduğu, bir işletmenin de bu vanadan kaçak olarak faydalandığı tespit edilmiştir. Köprübaşı’nda vatandaşların kullandığı içme suyunun kısıtlı miktarda olduğunun bilinciyle bu kayıpların önüne geçilmiş, bayram öncesi ve kurban bayramı süresince vatandaşı mağdur etmemek adına yeşil alan sulama vanalarında tasarruf kullanmıştır” dedi.

İl genelinde kısıtlı miktarlarda olan içme suyunun vatandaşlara ulaştırılması noktasında kaçak su kullanımıyla ilgili mücadele içinde olduklarını vurgulayan Memiş, Köprübaşı’nda da bazı mahallelerde yaşanan içme suyu sıkıntısının özellikle bayram süresince önüne geçmek amacıyla uygulama yaptıklarını, kesilen suyun yeşil alanların sulanması için kullanılan içme suyunun ilçedeki yüzme havuzu ve lunapark havuzlarının doldurulmasında da kullanıldığını gördüklerinin ve bunun önüne geçtiklerinin altını çizdi. Yine ilçede bulunan bir işletmeye de bu kaynaktan su verildiğini tespit ettiklerini dile getiren Memiş, “Öncelikle ilçenin içme suyunun yetersiz olduğu ilçe belediyesince de bilinmektedir. Köprübaşı Belediyesi tarafından kiraya verilen lunapark işletmecilerine ait işletmenin de sayaçsız kaçak su kullandığı daha önce tespit edilmiş, 22 Eylülde resmi yazı ile bu durum işletme sahiplerine bildirilmiş ve geçici abone olmaları istenmiştir. İşletmeler bu uyarıları dikkate almayarak kaçak su kullanmaya devam etmişlerdir. Bayram öncesi bu durumun, özellikle 500 tonluk yüzme havuzunun suyunun içme suyu şebekesinden karşılanması nedeniyle bazı mahallelere içme suyunun yetersiz gitmesine neden olmuştur. Bu nedenle su kesilme işlemi yapılmıştır. Ayrıca bazı parkların da bu nedenle suyu kesilmiştir. Söz konusu alanlarda kullanılan suyun, özellikle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşların bu dini vecibeyi yeterli temiz ve hijyenik ortamda yapmalarını sağlamak amacıyla bu işlem gerçekleştirilmiştir."

Köprübaşılı hemşerilerimizin mağduriyeti söz konusu değildir

Su kesme işleminin Perşembe günü gerçekleştirildiğini, havaların soğuması nedeniyle bu işlemin yeşil alanlara zarar vermesinin mümkün olmadığını ifade eden Memiş, “Belediyelerin asli görevleri vatandaşın refah, huzur ve sağlığını korumak ve gözetmektir. Bu çerçevede, uyarılara rağmen ilçenin içme suyunu kullanan ticari işletmelere, gereğini yapmamaları karşısında, halkın mağduriyetine neden olacak şekilde müsamaha göstermemiz söz konusu değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak temel hedefimiz, Manisa’nın bütününde halkımıza en iyi hizmeti vermektir. Bu çerçevede, ilçe belediyelerimizin de konuları bu çerçevede görerek işbirliği yapmalarını beklemekteyiz. Anlaşılacağı üzere, vatandaşın mağduriyeti değil, vatandaşı mağdur edecek israfın önüne geçilmek amacıyla çalışma yapılmıştır” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu