14.11.2023 19:56

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kasım Ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olan kahramanlarımızı anarak sözlerine başlayan Başkan Ergün, İsrail’in Filistin’deki saldırılarını kınadı, yaşamını yitirenleri rahmetle andı.

Sözlerine şehitlerimizi anarak başlayan Başkan Ergün, “Sözlerime başlamadan önce geçtiğimiz ay ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Rabbim, bizlerin huzuru için görev yapan evlatlarımızı korusun. İsrail'in Filistin'de vahşete varan ve başta çocuklar olmak üzere çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine neden olan terör boyutundaki saldırılarını da nefretle kınıyorum. Tüm dünyanın gözü önünde yaşananlar uluslararası hukuka da, insanlığa da sığmayacak bir hal almıştır. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımızı Rahmetle Yad Etti

Başkan Ergün, “Geçtiğimiz ay sonsuzluğa uğurladığımız İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığımız bünyesinde Akhisar ilçemizde çalışan personelimiz Burçin Köseoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Selendi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde görevli personelimiz Şerife Akcan ve Saruhanlı ilçemize bağlı Heybeli Mahallesi Muhtarımız Mustafa Erdönmez’e ve yaşamını yitiren tüm hemşerilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Büyükşehir ve MASKİ Saha Ekiplerine Teşekkür

İl genelinde etkili olan sağanak yağışların olumsuzluk yaşatmaması için ekiplerin gayret sarf ettiğini de belirten Başkan Ergün, “İlimiz genelinde hafta sonundan bu yana etkili olan sağanak ve anlık yağışlarda vatandaşlarımızın herhangi bir zarar görmemesi için sabaha kadar sahada görev yapan Büyükşehir Belediyemizin ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün ekiplerine teşekkür ediyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi, yüce Allah afetsiz yağmur versin” diye konuştu.