Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.06.2015 11:12

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, Gördes Boyalı’da sulama havuzu ve Oğulduruk’ta ise 339 dekar arazinin sulanabileceği damla sulama projesinin hayata geçtiğini açıkladı. Çiftçilere gelir artışı sağlayan bu projeyle Manisa çiftçisinin yüzünün güldüğünü dile getiren Okkalı, çiftçilere daha pek çok proje kazandıracaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Manisalı çiftçilere verdiği desteği arttırdı. 17 ilçede sulama göletleri, damla sulama projeleri gibi pek çok projeye imza atan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Gördesli çiftçinin yüzünü güldürdü. Gördes’te Boyalı ve Oğulduruk Mahallerindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, “ Boyalı’da proje ile MASKİ’ye ait içme suyu sondajına ait arıtma tesisinden tahliye olan su, yapılan havuz da depolanmakta, depolanan bu su çiftçilerin özellikle tütün fidelerin can suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanılmaktadır. Yöre çiftçisinin kısmen de olsa sulama ihtiyacının karşılandığı projede günde 28 çiftçi tankerlerine su doldurarak tütün fidelerinin sulanmasını gerçekleştirmektedir. Oğulduruk Mahallesi’nde ise damla sulama projesinde ilk etapta Mart ayı itibariyle proje çalışmaları tamamlanmıştır. İçme suyu sondaj kuyusundan alınan su proje kapsamında yaptırılan 130 tonluk depoya terfii ettirilip depodan araziye dağıtımı yapılmaktadır.48 çiftçinin faydalanacağı proje sahasında 339 dekar arazi bulunmakta olup, arazide mevcut ürün deseni olarak kuruda tütün ve buğday yetiştirilmektedir. Damla sulama projesinin gerçekleşmesiyle meyvecilik ve sebze yetiştirilmeye başlanacaktır. Projede yer alan malzemelerin tamamı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmış olup, işçilikler Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın denetiminde Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatör Şube Müdürlüğü elemanları tarafından yapılmıştır. Projenin toplam yatırım bedeli 82 bin 648 lira olup, damla sulama projesinin gerçekleşmesiyle yıllık gelir artışı 169 bin lira olarak öngörülmektedir” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu