Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.06.2015 15:25

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde mevcut olan 11 atık su arıtma tesisini işler hale getirdi. Çalışır vaziyette olan tesislerin tam verimli arıtma yapmasının amaçlandığı çalışmayla, yıllardır kaderine terk edilmiş durumda olan tesislerin tekrar ayağa kaldırılmasının hedeflendiği vurgulandı.

MASKİ Genel Müdürlüğü çevreci bir şehir oluşturmak amacıyla, il genelinde mevcut olan ve çoğu atıl durumda bulunan Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Durasıllı, Gelenbe, Gölmarmara, Karakurt, Karaoğlanlı, Kula, Manisa ve Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin bakım onarım ve işletme ihalelerini gerçekleştirdi. 7 Milyon 905 bin 824 TL sözleşme bedeli ile 24 ay süre ile işletmeye alınan tesislerin yer teslimi 12.04.2015 tarihinde gerçekleştirilerek, tesislerin işletilmesi için çalışmalara başlandı. Tesislerin işler hale getirilmesi neticesinde atık su alımına sağlayan MASKİ Genel Müdürlüğü, tesislerin çevre düzenlemesi ve temizliğini gerçekleştirerek, yıllardır atıl durumda olan atık su arıtmaların, Manisa’ya kazandırılmasını sağladı.

Gediz’in Temizliğine Önemli Katkı

MASKİ Genel Müdürlüğü Atık Su Arıtma Dairesi Başkanlığı’nca, “Öncelikli hedef olarak yıllardır kaderine terkedilmiş durumda olan tesisleri tekrar ayağa kaldırmak için arıtma tesislerinin ihtiyaçları doğrultusunda bakım, onarım ve revizyon işlemleri gerçekleştirilmiştir ve akabinde bu tesislere atık su alımına başlanmıştır. Çevre temizliği, düzenlenmesi ve ilaçlanması yapılan tesislerin iş sağlığı ve güvenliği yönünden emniyetli bir hale getirilmesi amacıyla çalışmalarımızı tamamladık. Çalışır vaziyette olan tesislerimizin ise tam verimle arıtma yapmasını amaçlıyoruz. Uzun yıllar atıl durumda bırakılan tesislerde atık su alımı sonrasında karşı karşıya kalınan problemler dolayısıyla bu tesislere çözümler üretilmiş olup halen çalışmalara devam ettiği belirtildi. Bu çalışmalar neticesinde atık suların çevre ve insan sağlığını tehdit eden zararlarının asgari düzeye çekilip, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Gediz Havzasının temizlenmesi ve korunmasına yönelik hedeflerini gerçekleştireceği ifade edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu