Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
15.06.2015 17:30

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Manisalı vatandaşların sivrisinek, karasinek ve diğer haşereler ile ilgili şikâyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla, il genelinde gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Manisalıların rahat bir yaz geçirebilmeleri amacıyla il genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, haşereyle mücadelenin gece gündüz sürdüğünü ifade etti.

Sıcakların artmasıyla beraber Manisa Büyükşehir Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri il genelinde sürdürdükleri ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 45 arazi aracı ile il genelinde, yıl boyunca ilaçlama çalışması gerçekleştirdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, “Şubat ayı itibariyle sulak alanlar, kanallar, dereler, sulama göletleri, rezidüel alanlarda, hayvan barınaklarında, gübrelikler, çöplük alanlar, çöp konteynerleri, mezbaha ve pazar yerlerinde sivrisinek, karasinek larva mücadelesi yapılmaya başlanmıştır” dedi.

Parklar ve yeşil alanlar ilaçlanıyor

Yeşil alanlar ve parklarda da Nisan ayından itibaren ilaçlama çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Aykurt,”Mesire yerleri, camii bahçelerindeki yeşil alanlar ve parklarda da, Nisan ayı itibariyle program dâhilinde ilaçlama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor” dedi.

Gece gündüz haşereyle mücadele

İl genelinde ilaçlama çalışmalarının gece gündüz devam ettiğine de dikkat çeken Aykurt, “Manisalıların rahat bir yaz geçirebilmeleri amacıyla il genelindeki çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda gece 24.00’ den sonra ilaçlama makineleri ile yol güzergahlarında bulunan yeşil alanlar ve ağaçlarda, haşereyle mücadelemiz devam ediyor” dedi.

İnsan sağlını önemsiyoruz

İlaçlama çalışmalarında insan, hayvan ve bitki sağlığının ön planda tutulduğunu da belirten Aykurt,” Manisa’nın her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalışıyoruz. Bu anlamda tüm uygulamalarımızda Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ile Sağlık Bakanlığı’nın ruhsatlı ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde temini sağlanan biyosidal ürünler ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Vatandaşın taleplerini yerine getiriyoruz

Manisalı vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate aldıklarını belirten Aykurt, “Program dâhilinde gerçekleşen ilaçlama çalışmalarımız dışında Manisalı vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dikkate alıyor, hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu