Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.06.2015 10:03

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, hafriyat çalışmalarının denetimini kolaylaştırmak amacıyla otomasyon sistemi uygulamaya koydu. İlk aşamada Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerini kapsayan sistem ile hafriyat araçları ve hafriyat üreticilerinin denetlenmesi ile kaçak hafriyat dökülmesinin önlenmesi sağlanacak.

Manisa’da kaçak hafriyat dökülmesinin önüne geçerek, çevrenin kirletilmesini önlemek amacıyla çalışma başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, otomasyon sistemi kurdu. İlk aşamada Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerini kapsayan sistem hafriyat araçları ile hafriyat üreticilerinin denetlenmesi ve kaçak hafriyat dökülmesinin önlenmesi sağlanacak. Konu hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Kayapınar Mahallesi sınırları içerisinde ormana ait 15 bin 589 metrekarelik alanı rehabilite maksatlı hafriyat dolgu alanı olarak ormandan tahsis ettik. 5216 sayılı büyükşehir kanunun 26. Maddesi gereğince Büyükşehir Belediye Meclisimizin aldığı kararla SPİLAŞ AŞ’ye bunun işletilmesi devredildi” dedi.

Cezai işlem uygulanacak

Otomasyon sisteminin ilk aşamada Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerini kapsadığını dile getiren Yıldırım, “Bu sistemde Büyükşehir Belediyesi ile merkezdeki iki ilçe belediyesi koordinasyonlu bir şekilde çalışacak. Uygulamada Manisa Büyükşehir Belediyesi hafriyat araçlarına atık taşıma belgesi düzenleyecek. İlçe belediyeleri ise atık taşıma ve kabul belgesi düzenleyecek. Bu sistem ile hafriyat araçlarının, hafriyat üreticilerinin denetlenmesi ile kaçak döküm yapan araçların önlenmesi sağlanıyor. Her araca takip sistemi takarak bunların kontrolü ile çevre kirliliğini önlemek için kaçak dökümün önlenmesi gibi çalışmalarda bulunuyoruz. Bu şekilde hafriyat sorununu Manisa’da çözmüş olduk. Bu aşamada da bazı yaptırımlarımız var. 2872 sayılı çevre kanunun 8. Maddesi kapsamında yer alan ‘kirleten öder’ ifadesi gereğince uygunsuz bir şekilde hafriyat dökenlere de cezai işlem uygulanacak” diye konuştu.

Ekiplerimiz sahada

Hafriyat denetim ekiplerinin sahayı sürekli olarak kontrol altında tuttuğunu söyleyen Yıldırım, “Bu sistemde jandarma, emniyet ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli bir çalışması var. Ayrıca hafriyat araçlarının şehir trafiğinde sorun oluşturmaması için de gerekli adımlar atıldı. Bu noktada hafriyat araçlarının trafiği olumsuz bir şekilde etkilememesi için hafriyat döküm alanlarına gidiş güzergahları belirledik. Bunun dışında yine trafiği etkilememek içi trafiğin yoğun olmayacağı saatler döküm saatleri olarak belirlendi” dedi.

ALO hafriyat hattı kuruldu

Kaçak hafriyat dökümün önüne geçmek ve hafriyat konusunda herhangi bir sorunun yaşanmaması için ‘ALO Hafriyat Hattı’nın kurulduğunu belirten Yıldırım, “Kaçak hafriyat dökümlerini şikayet etmek isteyen vatandaşlarımız bu hattı kullanarak bizlere ihbarda bulunabilirler. Vatandaşlarımızdan kaçak hafriyat dökümüyle karşılamaları durumunda 231 71 45 numaralı telefonu arayarak bizlere bildirmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

Amacımız Manisa’nın tamamında sorunu çözmek

Hafriyat ile ilgili çalışmaların merkez iki ilçe için tamamlandığını kaydeden Yıldırım, “Diğer 15 ilçe için de yazışmalarımızı yaptık. Bazı ilçelerimizde yerler tespit edildi. Bu noktada ilgili birimlerle yazışmalar başlayacak. Amacımız Manisa’nın tamamında hafriyat sorununu çözmek ve bu noktada herhangi bir sıkıntının oluşmasına engel olmak istiyoruz. Ayrıca kaçak dökümleri engelleyerek hem toplum sağlığını, hem çevre sağlığını hem de halkın çevreye duyarlı bir şekilde yaşamalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu