Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.06.2015 13:14

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kent genelindeki mezarlıklarda temizlik çalışmalarına hız verdi. İl genelindeki 1687 mezarlıkta temizlik ve bakım çalışmaları yapılırken, bir taraftan da camilerin ışıklandırılmasına yönelik çalışmalar devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan’ın yaklaşmasıyla birlikte kentte Ramazan ruhunu yaşatmak için çalışmalara start verdi. Yıl boyunca il genelindeki mezarlıkların bakım onarım ve temizlik çalışmalarını yapan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı çalışmaları sadece merkezde değil il genelindeki 17 ilçede ve mahallelerinde sürdürdü.

Mezarlıklarda Hummalı Çalışma

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi verdi. Aykurt il genelinde 1687 mezarlık bulunduğunu belirterek, 65 personelle çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Aykurt, “Çalışmalar kapsamında otlar temizleniyor, ağaçlar budanıyor. Tüm mahallelerimizdeki mezarlıkları Ramazan ayı içerisinde temizlemeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız zaten yıl boyunca devam ediyor. Temizlik yapılırken bir taraftan da ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca temizliğin yanı sıra mezarlıkların güzel bir görünüme kavuşması için Kent Estetiği Daire Başkanlığının desteğiyle çeşitli çiçekler dikiyoruz. Bazı mezarlıklarda yollar yenilenirken, istinat duvarları yapılıyor ve su sıkıntısı yaşanmaması için gerekli önlemler alınıyor” dedi.

Ramazan’da Camiler Işıl Işıl

Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlıklarda temizlik bakım çalışmaları yapılırken, il genelindeki camilerin ışıklandırılmasına yönelik çalışmalarda devam etti. Manisa merkez dışında ilçelerde özellikle mahallelerde yaklaşık 100 caminin LED ışıklandırmasının yapıldığı belirtilirken, Ramazan ayında camiler farklı bir görünüme kavuşacağı ifade edildi. Vatandaşlar da Ramazan ayının ruhunu yansıtacak cami ışıklandırmalarından dolayı teşekkür etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu