Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.09.2015 16:28

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi bünyesinde kullanılmak üzere araç satın alındı. Hizmete başlayan araçta incelemelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün iş sağlığı ve güvenliği konusunda topluma örnek olacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğini dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği(İSG) Birimi bünyesinde kullanılmak üzere satın alınan araçta incelemelerde bulundu. Başkan Ergün’e MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen ile MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak eşlik etti. Başkan Ergün incelemesi esnasında Genel Müdür Yakup Koç ve Daire Başkanı Mustafa Parlak’tan MASKİ bünyesinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları ile araç hakkında bilgiler aldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminin kamu kurumlarında 2016 yılı itibariyle yasal zorunluluk olduğunu dile getiren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “MASKİ olarak İSG birimimizi geçtiğimiz Nisan ayında kurarak faaliyetlerine başlattık. Bu kapsamda ilk olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturduk. Bu kapsamda her ay düzenli toplantılar yaparak muhtemel riskleri değerlendirerek gerekli tedbirlerin alınması noktasında çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Yürütülen çalışmaları anlattı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantıları sonucunda uygulaması gerçekleştirilen konulardan bahseden Genel Müdür Koç, “Kanal ve kazı işlerinde çalışan personelimizi muhtemel bulaşıcı hastalık risklerinden korumak için Hepatit-B ile Tetanoz aşıları Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi ile koordine edilerek birinci tur aşıları gerçekleştirildi. İkinci tur aşıları ise halen devam etmekte. Bunun yanı sıra ilçelerde dahil olmak üzere eksik olan kişisel koruyucu donanımlar ile ikaz ve uyarı levhalarından eksik olanları tespit ederek 80 bin TL’lik iş sağlığı ve güvenliği malzemesinin alımını gerçekleştirerek ilçelere dağıtımını yaptık. İş Sağlığı ve Güvenliği noktasında bundan sonraki süreçte de gerekli çalışmaları aralıksız olarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Topluma örnek olacak çalışmalara imza atılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün iş sağlığı ve güvenliği konusunda topluma örnek olacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu doğrultudaki çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini vurguladı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu