20.04.2012 17:44

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Dış Mahalle Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katıldı. Miniklerin halk oyunu gösterisini keyifle izleyen Başkan Ergün, eşi Şeyda Ergün ile birlikte miniklerin heyecanına ortak oldu.

Dış Mahalle Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu ile belediye meclis üyeleri katıldı. Çocuk Kültür Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, minik öğrencilerin halk oyunu gösterisi büyük beğeni topladı. Kıyafetleri ve hareketleri ile sempati toplayan çocuklar, gösteri sonunda alkış yağmuruna tutuldu.

Başkan Ergün Minikleri Kutladı

Başkan Ergün, Kafkas Halk Oyunu sergileyen minikleri keyifle izlerken, gösteriyi hazırlayan birim yöneticilerine kutladı. Gelişim çağındaki çocukların kültürel anlamda da donanıma sahip olması gerektiğini belirten Başkan Ergün, “Merkezimizdeki çocuklarımızın yaşlarına uygun eğitim görmelerini önemsiyoruz. Özellikle halk oyunlarımız gibi kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine inanıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı böylesi güzel etkinliklerle kutlamaktan dolayı da mutluyuz. Başta çocuk kültür sanat merkezlerimizde eğitim gören çocuklarımız olmak üzere, tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum” dedi. Etkinlik Başkan Ergün’ün eşi Şeyda Ergün ve çocuklarla, pasta kesmesi ile sona erdi.