Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.02.2017 19:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni gerçekleştirmek üzere Manisa’ya geldi. Selamlama konuşmasını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yaptığı toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’ya 220 milyon lira değerinde hizmetin kazandırıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Manisa’da yaklaşık 220 milyon lira değerinde 70 tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Toplu açılış törenine katılmak üzere Manisa’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumunda karşılandı. Daha sonra Hatuniye Camii’nde Cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan, Manisa Valisi Mustafa Hakan  Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün eşlik etti.

Manisa güzel bir güne ev sahipliği yapıyor

Toplu açılış töreninde selamlama konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Burada bulunan tüm hemşerilerimi sevgiyle, muhabbetle ve en kalbi duygularımla selamlıyorum. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehri Manisa bugün güzel bir güne ev sahipliği yapıyor. Manisa’mıza kazandırılmış olan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak yatırım ve hizmetlerin şehrimize faydalı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de şehrimizin ihtiyacı olan yatırım ve hizmetlerle bu güzel çalışmaların içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Manisa, 2014 yılında büyükşehir oldu. 17 ilçemizin 15’inde koordinasyon merkezleri ve kadrolarını oluşturduk. Sıfırdan MASKİ Genel Müdürlüğünü kurduk. Tüm araç ve ekipmanların sil baştan alımlarını yaparak, sizlere en güzel şekilde hizmet götürmenin çabasında olduk. Bu yapılanmamızı yüzde 90’ın üzerinde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

40 yıllık kanayan yara sona eriyor

Geride kalan 3 yıllık süreçte Gıda Bankaları, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, Gençlik Merkezleri, gençlerimiz için MABEM eğitim kursları gibi projeleri tamamlayıp, vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Başkan Ergün, ”Tüm il genelinde asfalt, parke taşı, yol bakım ve onarım çalışmalarıyla şehrimizin yol ağının kalitesini yükseltmeyi amaçladık. Toplu ulaşımda hizmet veren otobüs ve minibüslerin dönüşümlerini sağlayarak, vatandaşlarımızın konforlu ve rahat bir şekilde ulaşım hizmeti almasını sağladık. Şehrimizin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununu Allah’a şükürler olsun bitiriyoruz. Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesislerinin Mart ayında ilk etabını açmış olacağız. Yaptığımız yatırımlar ve ortaya koyduğumuz projelerle Türkiye’nin en çok yatırım yapan 1’inci belediyesi olduk” diye konuştu.

Yapacak daha çok işimiz var

Türkiye’nin en çok altyapı yatırımı yapan ve Türkiye’nin en çok atık su arıtma tesisi yapan belediyesi gibi ödüllerin sahibi olduklarını belirten Başkan Ergün, “Tüm bunlar gayretli, özverili ve dirayetli çalışmalarımızın birer sonucu oldu. Sizlerin gösterdiği teveccüh ve takdirle bu noktalara geldik. O açıdan hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca Manisa merkezinde ‘Eski Garaj Yeni Proje’ adıyla yeni ve modern Büyükşehir Belediye Hizmet Binası, 1000 tezgahlık pazaryeri, bin araçlık kapalı otopark gibi çok sayıda çalışmayı içinde barındıran projemize Haziran ayında inşallah ilk kazmayı vuruyoruz. Bunun müjdesini vermiş olayım. Bunların yanı sıra Manisa Prime, Şehzadeler Belediyemiz işbirliğiyle Sümerpark gibi dev projelerimizde de proje süreci hızla devam ediyor. Kısaca Manisa’mız için, bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımız için daha yapacak çok işimiz var” dedi.

Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum

Başkan Ergün, “Siyasi kaygı gütmeden kendimizi düşünerek değil, kentimizi düşünerek çalışıyoruz. Çünkü biz önce ülkem ve milletim ilkesini kendimize şiar edindik. Bu yatırımlarda destekleri olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanlarımıza ve tüm Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Manisa yepyeni bir çehreye kavuşuyor

Toplu açılış töreninde konuşan ve Manisa’nın yepyeni bir çehreye kavuştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni yatırımlarla daha büyük hedeflere ilerliyor. Nedir bunlar?  İstanbul -  İzmir otoyolu, Aynı zamanda bir Manisa projesidir. Öyle mi? Evet. 6.5 milyar dolarlık bu dev proje etap etap hizmete girmeyle başladı. Yolları yaptık mı?  Osmangazi Köprüsü'nü açtık mı? İnşaatı devam eden bağlantı yollarıyla Sabuncubeli Tüneli'yle Manisa bu yolu rahatlıkla kullanacak. Düşünebiliyor musunuz ya İstanbul -  İzmir 3 saat, arabanıza atlayacaksınız, üç saatte İstanbul'dan İzmir'e Manisa'dan gelip geçerken ulaşacaksınız. Bu günler yaklaştı. Ankara, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir hızlı tren hattı bölümü bölüm inşa ediliyor. Ankara Manisa arası üç saatin de altına düşüyor biliyor musunuz? Görüldüğü gibi söz konusu hizmet olduğunda durmak yok yola devam” diye konuştu. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve protokol üyeleri yaklaşık 220 milyon lira değerinde toplam 70 tesisi açılış kurdelesini kesti.

 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu