Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.04.2018 21:54

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplanan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunan denetim raporuna siyaset karıştı. Yasal çerçevede oluşturulması gereken raporun dışına çıkılarak, kişisel çekişmelerin ve siyasi eleştirilerin rapora yansıtıldığına dikkat çeken Başkan Cengiz Ergün, hukuki çerçevenin dışına çıkıldığının altını çizdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılan belediye meclisi toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı Denetim ve Faaliyet Raporları okundu. Raporun oylanması öncesi konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Denetim raporu, süresi içinde teslim edilmemiştir. Tabi ki ben denetim komisyon raporunun ne şekilde hazırlandığının kritiğini yapacak değilim. Kanun ve yönetmeliklerde ne şekilde yapılacağı belirtilmiş. Ancak bunun dışına çıkıldığı görüldü. Daire başkanlarının söylemediği şeylerin yazıldığı, ilçe belediye başkanlarıyla kişisel problemlerin dahi rapora yazılması söz konusu. O açıdan bu raporun okunmasını doğru bulmuyorum” dedi. Ardından AK Parti’li Denetim Komisyonu Başkanı Ahmet Esen, raporun içeriği ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.
Elmalı, “Bu Denetim Raporu hukuk dışıdır”
Denetim komisyonu raporu ile ilgili söz alan MHP Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Üyesi Ziya Elmalı rapor hakkında görüşlerini ifade etti. Elmalı, “İlk defa teknik bir rapor olması gerekirken dedikodu dolu ilginç bir raporla karşılaştık. 4 Nisan günü Mali Hizmetler memuru aradı, imzaya çağırdı. Denetim Komisyonu Raporu’nu Kemal Korkmaz ve Ziya Elmalı olarak kabul etmiyoruz. Rapor, komisyon üyeleri tarafından yazılmamıştır. Komisyon Başkanı kendisi yazmış, üyelerden imza atmalarını istemiştir. Teknik bir rapor olmaktan çok siyasi bir karalama yazısına dönmüştür. Bu denetim komisyonu raporunun hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Kanun, denetim komisyonuna belediyenin bütün hizmetlerini denetleme yetkisi vermemiştir. Biz rapor kanuna aykırı olduğu için karşıyız” diye konuştu.
Büyükşehir Faaliyetleri Onaylandı
Okunan ve üzerine görüşlerin ifade edildiği Denetim Raporu ardından, yasa gereği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Faaliyet Raporu’nun okunması ve değerlendirilmesi için başkanlık koltuğunu Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkanı Zülfikar Gürcan’a bıraktı. Ardından Faaliyet Raporu’nun oylanmasına geçildi. Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı faaliyetleri üzerine AK Parti Grubu adına Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene söz aldı. Ergene’nin ardından MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de söz alarak görüşlerini beyan etti. CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin’in de konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı Faaliyet Raporu, AK Parti Grubu’nun çekimser oyuna karşın MHP, CHP ve Bağımsız üyelerin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu