10.05.2018 16:48

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle ‘Görme Engellilere Eriştik mi- Yetiştik mi ?’ söyleşisi düzenlendi. Söyleşide; bilişim, sosyal hayat, eğitim ve istihdam alanında engellilere yönelik uygulamalar ve uygulama hataları konuşuldu.

Engelliler Haftası kapsamında Altı Nokta Körler Derneği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hazırlanan Görme Engellilere Eriştik mi- Yetiştik mi ? söyleşisi gerçekleşti. Kültür Merkezi Lale Salonu’ndaki programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Gülay Dağıstan da katıldı. Programın açılışı, Halil Yurtseven İlköğretim Okulu Görme Engelliler Sınıfı’nın hazırladığı zeybek gösterisi ile yapıldı. Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Hüseyin Pehlivan, Özel Eğitim Uzmanı ve Psikolojik Danışman Cemalettin Ayık, Engelli Sivil Toplum Örgütleri çalışma gruplarında yer alan Ali Aydoğmuş’un konuşmacılığını yaptığı programın moderatörlüğünü Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan yaptı. Sosyal hayatın akışı içerisinde engellilere yönelik olarak, eğitim, istihdam ve bilişim alanında yaşanan gelişmeler ve sorunlara değinildi. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Gülay Dağıstan, konuşmacılara çiçek takdim etti.  Hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program son buldu.