Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
28.08.2014 12:57

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MABEM bünyesinde YGS-LYS ve SBS kurslarına katılarak, sınavlarda başarı gösteren öğrencilere tablet hediye etti. MABEM’in LYS-YGS’de yüzde 85, SBS’de ise yüzde 100 başarı gösterdiğini belirten Başkan Ergün, emek veren MABEM yönetimine, öğretmenlere, öğrenci ve velilere teşekkür ederek, “Bu başarı hepimizin” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM) bünyesinde YGS-LYS ve SBS sınavlarına hazırlık için kurs alan öğrenciler, elde ettikleri başarılarla gurur verdi. Sınavlarda başarı gösteren ve istedikleri okullara yerleşen öğrenciler, gösterdikleri başarı nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından tablet bilgisayarla ödüllendirildi. Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, şube müdürleri, MABEM yöneticileri, öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Eğitime büyük önem veriyoruz

Konuklara yönelik bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Bu kapsamda çocuk kültür sanat merkezleri, kreşler, her yaştan insanımızın faydalanacağı sanat ve meslek edindirme kursları, gençlik merkezleri, konservatuvar gibi sayısız dalda hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz. Sunduğumuz bu hizmetlerin bugün burada pırıl pırıl gözlerle bizlere bakan evlatlarımızın başarılarıyla geri dönüşünü almamız, bizleri bir hayli mutlu ediyor” dedi.

YGS-LYS’de yüzde 85, SBS’de yüzde 100 başarı

MABEM 2013-2014 öğretim döneminde YGS-LYS-SBS kurslarının tamamlanmasının ardından girilen sınavlarda, kurs gören öğrencilerin başarı oranının kendilerine büyük gurur verdiğini ifade eden Başkan Ergün, “Eğitim Merkezimize kayıt yaptırıp LYS sınavına giren 96 öğrencimizden 60 tanesi dört yıllık fakültelere, 22 tanesi iki yıllık yüksekokullara yerleşmiştir. Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 Öğretim yılında YGS-LYS kurslarının başarısı yüzde 85 olarak gerçekleşmiştir. SBS’de ise Eğitim Merkezimize kayıt yaptırıp sınava giren 281 öğrencimizden; 2 öğrencimiz Fen Liseleri’ne, 2 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesi’ne, 157 öğrencimiz Anadolu Liseleri’ne, 10 öğrencimiz Anadolu Sağlık Meslek Liseleri’ne, 113 öğrencimiz Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri’ne yerleşmiştir. Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 Öğretim yılında SBS kurslarının başarısı ise yüzde 100 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Cehaletin karanlığını eğitimle aydınlatın

Gençlere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Başkan Ergün, “Tüm bu veriler bizlere gösteriyor ki, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında izlediği yol, doğru bir yoldur. Bu nedenle sizlerin nezdinde MABEM yönetimine, öğretmenlerine ve evlatlarınız için hiçbir emekten kaçınmayan siz değerli velilere teşekkür ediyorum. Bizim öğrencilerimizden tek bir beklentimiz var. O da; vatanına, milletine hayırlı birer evlat olmaları; cehaletin karanlığını, eğitimle aydınlatmalarıdır. Bu duygularla Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatmak isterim: Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Ben bir kez daha MABEM bünyesinde başarı gösteren öğrencilerimizi, siz değerli velilerini ve merkezimizin fedakar öğretmenlerini kutluyorum. Bu başarı, hepimizin” diye konuştu.

Öğrencilere tablet hediye edildi

Konuşmanın ardından Başkan Ergün, başarılı öğrencilere tablet armağan etti. Tüm öğrencileri ayrı ayrı tebrik eden Başkan Ergün, MABEM yönetimi, öğretmenleri, öğrenciler ve velileri ile hatıra fotoğrafı da çektirdi. Hizmetleri nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden veliler, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin, çocuklarının yoluna ışık tuttuğunu ifade etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu