Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.09.2011 15:28

MANİSA’DA metan gazından kaynaklanan çöp yangını ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yangının kontrol altına alındığını söyledi. Yangının bölgede bulunan evlere ve ormana sıçramamasının sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Ergün, yaşanan yangının daha büyük patlamalara engel olması açısından da olumlu olduğunun altını çizdi. Manisa Belediyesi’nin yeni çöp depolama alanı ile ilgili Danıştay’ın kararını beklediklerini hatırlattı.

Belediye Başkanı olarak göreve başladığı dönemde de çöplükte yangın çıktığını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çöplüğün zaman zaman yanmasının ileride oluşacak büyük patlamaların önüne geçeceğini söyledi. Gazın tamamen bitmesine kadar yangının bir hafta sürebileceği ifade eden Başkan Ergün, “Yangın itfaiye ekiplerimiz ve orman ekiplerinin yoğun çabası üzerine tamamen kontrolümüz altına alındı. Ekiplerimiz oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk nedeniyle çalışmalarını bölgede sürdürüyorlar. Tabi burası Manisa’nın kanayan yarası durumundadır. Bu çöplük yaklaşık kırk yıldır burada bulunuyor. Biz göreve geldiğimizden bu yana sorunun çözümü nedeniyle çöple yatıyor çöple kalkıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından birçok firma ile görüştük. Yapılan yatırımları inceledik. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

Danıştay’ın Develi Kararını Bekliyoruz

Develi’de kurmayı planladıkları Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile ilgili olarak Danıştay’ın kararını beklediklerini belirten Başkan Ergün, “Danıştay’ın kararının ardından bakanlığın onayıyla Develi’de yapmayı planladığımız yatırımı başlatacağız. Kararın birkaç ay içinde elimize ulaşmasını bekliyoruz. Şu an için yapacağımız bir şey yok. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Keşke biran önce sonuçlansa da bu bölgede rahatlama sağlasak” diye konuştu.

Proje 60 Milyon TL’yi Bulur

Develi’de kurmayı planladıkları tesisin maliyetinin 60 Milyon TL’yi bulabileceğini ifade eden belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tabi bu paranın bir kısmı bakanlıktan hibe olarak gelecek. Diğer kısmını da İller Bankası’ndan kredi olarak kullanacağız. Bunları konuşmak şu an için erken. Şimdilik Danıştay’dan gelecek kararı bekliyoruz. Tabi olumsuz bir kararı düşünmek bile istemiyorum. Çünkü bu yedi sekiz yıldır yapılan çalışmaların boşa gitmesi anlamına gelir. Çünkü yeni bir saha bulmak, ÇED raporlarının baştan hazırlanması bizi en başa döndürür. İnşallah böyle bir şey olmaz” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu