03.10.2011 16:07

CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı, Uncubozköy Kampusu’nda düzenlenen törenle açıldı. Akademik eğitim yılı açılışına Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Uncubozköy Kampusu’nda düzenlenen CBÜ 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Özgür Özel, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, daire müdürleri, üniversite akademisyenleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan tören, CBÜ tanıtım filmi ile devam etti. Daha sonra törenin açılış konuşmasını yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversitenin yapısı ve gerçekleştirecekleri projeler ile ilgili bilgi verdi. Pakdemirli’nin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından CBÜ Senatosu’nun aldığı karar doğrultusunda bu yıl ilk kez CBÜ Bilim Ödülleri takdim edildi. Ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ödüllerini Devlet Bakanı Bülent Arınç, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve milletvekilleri verdi. Ödül töreninin ardından CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’a teşekkür plaketi takdim etti. Program müzik dinletisi ile son buldu.