04.10.2011 17:01

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olması nedeniyle, Hayvanları Koruma Derneği Manisa (HAKDEM) Şubesi Başkanı Reyhan Elbirliler ve dernek üyelerini makamında ağırladı. Hayvanları Koruma Günü’nü kutlayan Başkan Ergün, parklarda hayvanlarını gezdiren vatandaşların, hayvan pisliklerini gelişi güzel parklarda bırakmaması konusunda uyarıda bulundu.

HAKDEM Şube Başkanı Reyhan Elbirliler, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hasan Eryılmaz da hazır bulundu. Her yıl 4 ekim tarihinde kutlanan Hayvanları Koruma Günü olması nedeniyle ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler, hayvanların korunmaya ve sevgiye muhtaç olduğunu ifade ederek, bu konuda derneklerine ve belediyelere önemli görevler düştüğünü vurguladı. Elbirliler, Manisa Belediyesi’nin hayvanların korunması ile ilgili önemli çalışmalar yaptığını da sözlerine ekleyen Elbirliler, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ilgili birim çalışanlarına teşekkür etti.

Parklarda Hayvan Pisliği Bırakmayın

Ziyaretlerinden dolayı HAKDEM üyelerine teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutladı. Fatih Parkı ve Ulupark’ta hayvan sahiplerinin hayvan pisliklerini gelişi güzel bıraktığı ile ilgili vatandaşlardan şikayetler aldıklarını belirten Başkan Ergün, “Özellikle çocukları ile parklara giden anne-babalar bu konudan oldukça muzdarip. Veteriner İşleri Müdürlüğü’müz ile çalışma yaparak, bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Avrupa’da da bu çalışmaların örnekleri var. Buradan hayvan sahiplerine de sesleniyorum. Lütfen hayvanlarınızın dışkılarınızı gelişi güzel bırakmayın. Parklar ve buna benzer sosyal alanlar hepimizin” dedi.