Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.10.2011 19:36

MANİSA Mimarlar Odası, Mimarlık Haftası olması nedeniyle, Tarzan Meydanı’nda ‘Manisa Mimarlığı’ konulu sergi açtı. Serginin açılış törenine katılan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi olarak, marka kent olma yolundaki Manisa’nın tarihi yapılarını korumak adına çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Tarzan Meydanı’ndaki ‘Manisa Mimarlığı’ sergisi açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Manisa Mimarlar Odası Başkanı Halim Sezici ve çok sayıda mimar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Açılış töreni öncesi bir açıklama yapan Mimarlar Odası Başkanı Halim Sezici, “3-9 Ekim tarihleri arasında Manisa’da Mimarlık Haftası kutlanıyor. Dünyada Mimarlık Haftası, Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanıyor. Pazartesi gününü biz Kentleşme Haftası kabul ederek, bir Mimarlık ve Kentleşme Haftası yaptık. Hafta içerisinde çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu kez yaptığımız etkinlik, Manisa’nın mimarlığının arşivlenmesi ile ilgilidir. Dünyada bu arşivleme işi daha önce başlamış, Türkiye’de ise 2002 yılında başlamış. Türkiye’de mimarlık arşivi yapan üç ya da dördüncü iliz. Manisa olarak arşiv yapan ilk Mimarlar Odası temsilciliği oluyoruz. Bu yaptığımız çalışma ile aslında biz bir mimarlık arşivi kurmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle bizden sonraki nesle mimarlık kültürünü aktarmaya çalışıyoruz. Bu sergimizle de halkımızın bu eserlere sahip çıkmasını amaçlıyoruz” dedi.

Tarihi Yapıları Korumak Asli Görevimiz

Başta Manisalı mimarlar olmak üzere, tüm mimarların haftasını kutlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Açılışını yapacak olduğumuz 14 eserin sergilendiği bu sergi –ki bunların birçoğu SİT alanıdır ve koruma altındadır. Gelecek nesillere ve çocuklarımıza da bu yapıları yansıtmamız lazım. Manisa turizmi açısından baktığımızda da bu tür tarihi yapıları korumak Manisa Valiliği ve Manisa Belediyesi’nin asli görevleri arasında. Manisa’ya dışarıdan gelen konuklara bu yapılarımızı göstermek, turist çekmek açısından bu yapıları ortaya çıkaran çalışmalar içinde olmamız lazım. Zaten çalışmalarımız da çeşitli hamam, cami ve medreseler noktasında düzenleme ve ortaya çıkması konusunda devam ediyor” dedi.

Turizm Açısından Çalışma Önemli

Serginin Türkiye’de örnek bir çalışma olduğunu belirten Vali Halil İbrahim Daşöz ise, “Bir ülkenin geçmişi, aynı zamanda o ülkenin hafızasıdır. Mimaride en önemli unsurlardan biri, yapılan her eserin kendi devrini temsil etmesi. Tarihi, kültürel ve mimari eserlerimizin korunması önemli bir konu. Manisa’mız tarihi zenginlikleri, sivil mimari örnekleri ile önemli bir şehrimiz. Gelen turistler bu tip yapıları ilginç buluyorlar. İlimizin turizm potansiyelini daha da zenginleştirmek açısından bu bilimsel çalışma çok önemli. Toplumsal farkındalık açısından bu önemli çalışma nedeniyle Mimarlar Odası Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, Manisa’nın Cumhuriyet dönemine ait 14 eserin sergilendiği sergiyi gezdi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu